ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه مطرح کرد؛

ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال

حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در محل سازمان غذا و دارو حضور یافت و درباره مفهوم حلال و حرام توضیحاتی ارایه داد.

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آزیلاز، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه با حضور در سازمان غذا و دارو با اشاره به موضوع حلال و حرام اظهار کرد: در متون دینی حلال در مقابل حرام است، گاهی به جای حلال از طیّب و به جای حرام از خبیث استفاده می شود، همگی این مفاهیم را می توان در حلال و حرام گنجاند. 

 

وی با طرح این سوال که ملاک حلیّت در اسلام چیست؟ گفت: مصادیق حلیّت و حرام در اسلام بیان شده است، قاعده اصالت حلیّت را نیز در اسلام داریم، بر این اساس اگر چیزی جز مصادیق حرام یا حلال نباشد، اصل بر حلال بودن آن است. معیار سوم هم قاعده لاضرر است، بر این مبنا اگر حلالی به انسان ضرر می رساند، حرام است. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید در مسایل حلال نگاه حکمرانی داشته باشیم، ادامه داد: اگر نگاه حکمرانی به موضوعات نداشته باشیم نگاه جزءنگرانه حاکم می شود، مثلا پیشنهاد ایجاد سازمان حلال، ایجاد ساختار جدید و جزیی است، حکمرانی فقط ساختار نیست، ارکان حکمرانی سیاستگذاری نیز است، اینکه سند سیاستی حلال نوشته شود مهم است، در این زمینه اقدامات لازم در حال انجام است. 

 

استاد خسروپناه رکن دیگر حکمرانی را تنظیم گری دانست و افزود: مسیله تنظیم گری شامل قانونگذاری، ساختارسازی، گفتمان سازی است. یکی از ویژگی حکمرانی تسهیل گری است بنابراین باید قوانین یا ساختاری ایجاد شود که تسهیل گر باشد متاسفانه به خاطر پیچیدگی ها شاهد تساهل گری هستیم. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رکن سوم حکمرانی را راهبری و هدایتگری قلمداد کرد و گفت: وقتی سیاستی نوشته شد باید دستگاهی آن را اجرا کند، رکن چهارم حکمرانی نظارت و ارزیابی است هم نظارت به معنای ارزیابی درست عمل کردن و هم اثرسنجی است.

 

وی ادامه داد: بنابراین باید همه ابعاد حکمرانی حلال را تعیین و در سند راهبردی و راهبری گنجانده شود تا آنجا ممکن است این ویژگی ها لحاظ شود. همچنین باید به گونه ای عمل شود که مردم متصدی امر باشند دولت نقش سیاستگذاری داشته باشند و نظارت هم هوشمند باشد. در سند سیاستی حلال فرآیند هوشمند سازی حلال نیز تدبیر خواهد شد. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر عرصه فناوری های حلال، تاکید کرد: فناوری به دو بخش فناوری نرم و فناوری سخت تقسیم می شود، مثلا فناوری آموزشی جز فناوری نرم است اگر این فناوری باعث شود دانش آموز و دانشجو حافظه محور شوند، این فناوری حرام است چون تعالیم دینی بر عقلانیت تاکید دارد و توده مردم از این تکنولوژی نفع نمی برند این حکمرانی حرام است. فناوری سخت مانند کشف بیماری و آلودگی هاست، این فناوری حلال است، اما فناوری سختی که انسان ها را نابود می کند، حرام است. روی فناوری نرم حلال تمرکز کنید چراکه نیاز امروز است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال"، کلیک کنید.