وضعیت بحرانی تغذیه مردم ایران

وضعیت بحرانی تغذیه مردم ایران

آفتاب نیوز :

 حسین وطن پور، عضو اتاق بازرگانی ایران درباره میزان مصرف دارو در کشور با توجه به افزایش قیمت دارو در طول یک سال گذشته اظهار داشت: واقعیت این است که در ایران دارو هنوز هم نسبت به سایر کشور ها حتی کشور عراق و افغانستان بسیار ارزان است و با قاچاق دارو از کشورمان به کشور های همسایه مواجه هستیم. هرچند گفته می شود قیمت دارو نسبت به درآمد مردم افزایش پیدا کرده، اما باید توجه داشت که هر کالایی قیمت تمام شده ای دارد که در هیچ کشوری این قیمت تمام شده را به درآمد و حقوق مردم وصل نمی کنند و متعادل کردن این فاصله یا پوشش هزینه ها بر عهده دولت است.

عضو فدراسیون اقتصاد سلامت ایران گفت: هزینه های تولید دارو را نمی توان نادیده گرفت و اگر هزینه تولید دارو از محل فروش تامین نشود، قاچاق افزایش و کیفیت دارو کاهش پیدا می کند و این موضوع در تولید یک اصل است.

رییس انجمن شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت تاکید کرد: مساله دیگر در حوزه سلامت و صنعت دارو در کشورمان مصرف بی رویه دارو است و مردم ایران عادت کرده اند که با هر تلنگری به سمت مصرف دارو بروند.

وطن پور افزود: موضوع دیگری که به رشد مصرف دارو در کشور اضافه شده، خرید دارو برای حیوانات خانگی است و به هر میزان که شاهد افزایش حیوانات خانگی هستیم به همان میزان مصرف دارو هم بیشتر شده است. در واقع، با افزایش راه اندازی بیمارستان های دامپزشکی، مصرف دارو هم بالا رفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر صنعت داروی ایران درگیر دو مشکل اساسی تعیین قیمت و مصرف بی رویه است، اظهار داشت: همین تعیین قیمت ها باعث تحلیل رفتن صنایع دارویی کشور شده و تقریبا یک دهه است که صنایع دارویی نتواسته اند حتی یک دستگاه نو خریداری کنند. استهلاک دستگاه ها منجر به افزایش ضایعات می شود و همین باعث وارد آمدن خسارت به صنایع داروسازی خواهد شد.

این عضو اتاق بازرگانی افزود: صنعت دارو روز به روز در حال لاغر شدن است و ضروریست که سیاست گذاران با توجه به این دو مشکل اصلی برای صنعت داروسازی کشور و تولیدکنندگان دارو تصمیم بگیرند.

وی با اشاره به اختصاص ارز ترجیحی اعم از 4200 تومانی و 28 هزار و 500 تومانی به دارو گفت: این ارز ترجیحی تنها به واردات مواد اولیه آن هم به صورت محدود اختصاص پیدا می کند. در حالی که تولید یک دارو ترکیبی از چندین ماده است ضمن اینکه هزینه های بسته بندی دارو و نیروی کار را هم باید در نظر گرفت که هیچ یک از این موارد مشمول یارانه نمی شوند؛ بنابراین ارز یارانه ای کوچکترین سهم را در تولید دارو دارد.

وطن پور همچنین درباره افزایش مصرف چشمگیر مکمل ها در ایران تاکید کرد: مصرف مکمل ها در ایران بسیار افزایش پیدا کرده است. با توجه به اینکه تغذیه مردم با مشکلاتی مواجه شده نیاز به مصرف مکمل ها هم بیشتر می شود. مردم در آزمایشات خود متوجه کاهش و ضعف برخی از ویتامین ها و … در بدن می شوند و نسبت به جبران آن با انوع مکمل ها می کنند و باید توجه داشت که جبران این کمبود ها با انواع مکمل زمانبر بوده و به یک مصرف مستمر نیاز دارد.

عضو هیات علمی دانشکده داروسازی شهید بهشتی ادامه داد: با افزایش مصرف و خرید مکمل ها نفس خوبی به جان صنعت داروسازی کشور دمیده که صنعت بتواند در کنار فروش دارو با قیمت دستوری، بتواند مکمل هم با قیمت مناسب بفروشد. مکمل ها قیمت مصوب ندارند و بدون ارز یارانه ای تولید می شوند، اما بر قیمت گذاری آن ها نظارت می شود.

وی با اشاره به میزان رشد مصرف مکمل ها در ایران گفت: در حال حاضر مکمل ها فروشی تقریبا معادل 50 درصد فروش دارو را دارد. البته باید توجه داشت که برخی از این ها کاربرد بینابینی دارویی و مکملی دارند و در کنار افزایش چشمگیر فروش انواع مکمل ها، شاهد افزایش فروش انواع پودر های پروتیینی از جمله پودر های بدنسازی هستیم.

وطن پور تاکید کرد: باید این موضوع را در نظر گرفت که بسیاری از تولیدکنندگان دارو به سمت تولید این مکمل ها و پودر ها رفته اند و این موضوع بسیار خطرناک است چراکه منجر به کاهش تولید دارو در کشور می شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وضعیت بحرانی تغذیه مردم ایران" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وضعیت بحرانی تغذیه مردم ایران"، کلیک کنید.