برجستگی قرمز روی پوست سر
پسوریازیس یکی از بیماری های خودایمنی است که می تواند عوارض و ناراحتی های بسیار زیادی را در افراد ایجاد کند. این بیماری می تواند در هر قسمتی از بدن دیده ایجاد شود که یکی از آنها پسوریازیس پوست سر است. پسوریازیس کف سر یک بیماری بسیار آزاردهنده است که پلاک های برجسته و تغییر رنگ یافته در پوست سر یا روی سر ایجاد می کند. این حالت می تواند موجب خشکی سر، خارش و تحریک این ناحیه شود.
روش های درمانی از جمله برخی از داروهای تجویزی و بدون نسخه می توانند این علایم را کاهش دهند. در این مقاله به بررسی علایم بیماری، روش های تشخیص پسوریازیس پوست سر و شیوه درمان آن می پردازیم. اگر شما هم دچار علایم این بیماری هستید، حتما به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
پسوریازیس پوست سر چیست؟
پسوریازیس پوست سر یک بیماری خودایمنی طولانی مدت (مزمن) است (ناشی از سیستم ایمنی بدن شما) که باعث می شود سلول های پوست شما خیلی سریع تولیدمثل کنند. بهترین محصول مراقبت از پوست سرم کوین است که باعث پاک سازی پوست خواهد شد. استفاده از سرم کلاژن لاکچری کوین باعث از بین رفتن بافت های مرده پوست خواهد شد و برای افزایش استحکام پوست پروتیین های لازم را برای پوست فراهم خواهد نمود
این بیماری را در دسته بیماریهای پوستی مزمن دسته بندی می کنند که مشکلات بسیار زیادی را برای افراد ایجاد خواهد کرد. این لکه های ضخیم و تغییر رنگ یافته پلاک هایی را روی پوست سر و سایر نواحی اطراف پوست سر ایجاد می کنند. این مناطق ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- خط مو
- پیشانی
- پشت گردن
- پوست اطراف گوش
انواع پسوریازیس پوست سر
پسوریازیس پوست سر یک بیماری شایع پوستی است. ممکن است در رنگ های مختلف پوست متفاوت به نظر برسد. اگر پوست روشن تا متوسط دارید، اغلب به صورت لکه های برجسته، قرمز یا ماهی سالمونی با پوسته های سفید ظاهر می شود.
در پوست های تیره تر، لکه ها ممکن است بنفش و فلس ها خاکستری باشد. این می تواند یک تکه یا چند تکه باشد و حتی می تواند کل پوست سر شما را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین می تواند به پیشانی، پشت گردن و پشت و داخل گوش ها سرایت کند.
در پوست روشن، پسوریازیس پوست سر ممکن است به صورت لکه های صورتی یا قرمز با پوسته های سفید ظاهر شود. در پوست های تیره تر، پسوریازیس پوست سر ممکن است دارای ته رنگ بنفش با پوسته پوسته شدن خاکستری باشد.
گاهی این مشکل می تواند به صورت خفیف و تقریباً غیرقابل توجه ایجاد شود و در برخی موارد هم بسیار شدید است و می تواند برای مدت زمانی طولانی دوام بیاورد و زخم های ضخیم و پوسته پوسته ای را ایجاد کند.
علایم پسوریازیس کف سر
بیماری پوستی پسوریازیس ممکن است گاهی علایمی در پوست سر از نشانه های خفیف تا شدید ایجاد کند. این نشانه ها می تواند شامل پوسته ریزی های خفیف و بسیار ظریف باشد یا این که علایم شدیدتری مانند نشانه های زیر در فرد دیده شود:
- لکه های ناهموار قرمز یا بنفش
- فلس های نقره ای سفید یا خاکستری رنگ
- پوسته پوسته شدن شوره مانند
- وجود پلاک هایی در امتداد خط مو، پیشانی، پشت گردن یا روی پوست اطراف گوش
- پوست سر خشک
- خارش: علت خارش پوست می تواند بیماری های مختلفی باشد. برای تشخیص باید به پزشک پوست مراجعه کنید.
- سوزش
- تحریک یا درد در کف سر
- وجود ترک و شکاف هایی در پوست سر
- خونریزی
- ریزش مو: حتما برای تشخیص علت ریزش مو به پزشک مراجعه کنید.
نکته مهم در خصوص نشانه ها و علایم پسوریازیس پوست سر این است که گاهی سایر بیماری های پوستی مانند درماتیت سبورییک هم ممکن است علایمی شبیه پسوریازیس داشته باشند. تفاوت این دو این است که در پسوریازیس پوست سر پودری با درخشندگی نقره ای به نظر می رسد، درحالی که درماتیت سبورییک مایل به زرد و چرب به نظر می رسد.
علل پسوریازیس پوست سر
پسوریازیس پوست سر یک بیماری سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی بدن شما بیش از حد واکنش نشان می دهد و باعث التهاب شده که منجر به رشد سریع سلول های جدید پوست می شود. کرم پودر لوکسوری کوین چهره را شاداب و پر طراوت نشان میدهد.از مهمترین ویژگی های این کرم پودر می توان به SPF آن اشاره کرد که درصد آن 25 است.
به طور معمول، سلول های جدید پوست هر 28 تا 30 روز رشد می کنند. اما در افراد مبتلا به پسوریازیس کف سر، سلول های جدید پوست رشد کرده و هر سه تا چهار روز یک بار به سطح پوست حرکت می کنند. تجمع سلول های جدید و جایگزینی آنها با سلول های قدیمی، لکه های ضخیمی از پوست را در کف سر ایجاد می کند.
پسوریازیس پوست سر می تواند در خانواده ها و به صورت ارثی ایجاد شود، اما محرک های واقعی پیچیده هستند. والدین ممکن است آن را به فرزندان خود منتقل کنند. بااین حال قرار گرفتن در معرض محرک های محیطی مانند آسیب های پوستی، آفتاب سوختگی، داروها، استرس و سایر بیماری های التهابی یا خودایمنی نیز می تواند از علل بروز پسوریازیس در پوست سر باشد. اگر دچار آفتاب سوختگی شدید، حتما به پزشک مراجعه کرده و پماد برای آفتاب سوختگی مصرف کنید.
بااین حال باید در نظر داشت که پسوریازیسی که در کف سر ایجاد می شود یک بیماری مسری نیست و افراد مبتلا نمی توانند آن را از طریق تماس پوست به پوست به سایر افراد منتقل کنند.
ارتباط پسوریازیس پوست سر و ریزش مو
پسوریازیس پوست سر به خودی خود، ریزش مو به دنبال ندارد. اما خراشیدن زیاد یا بسیار سخت روی نقاط پوسته دار، درمان های خشن و استرس همراه با این وضعیت می تواند منجر به ریزش موی موقت شود. خوشبختانه، موهای شما معمولاً پس از پاک شدن پوست و رفع مشکل دوباره رشد می کنند.
چه کسانی بیشتر مستعد پسوریازیس کف سر هستند؟
پسوریازیس پوست سر می تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد. اما ممکن است احتمال ابتلا به پسوریازیس کف سر در افرادی با شرایط زیر بیشتر باشد و این افراد بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری باشند:
- کسانی که الکل می نوشند.
- اگر افراد استرس یا افسردگی داشته باشند.
- چاقی
- کشیدن سیگار یا مصرف تنباکو
- داروها
- وجود سایر بیماری های خودایمنی
تشخیص پسوریازیس کف سر
زمانی که علایم و نشانه های پسوریازیس پوست سر ظاهر شد، باید برای تشخیص و درمان به یک متخصص پوست و مو مراجعه کرد. ارایه دهنده مراقبت های بهداشتی شما پوست سر و بقیه پوست شما را برای مشاهده علایم پسوریازیس بررسی می کند.
آنها همچنین در مورد علایم شما، سابقه خانوادگی و اینکه آیا اخیرا مصرف دارو یا محصول مو را درست قبل از تشدید نشانه ها شروع کرده یا متوقف کرده اید، سوال می پرسند.
ارایه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است چندین آزمایش را برای رد سایر بیماری هایی که می توانند باعث علایم شما شوند، مانند عفونت قارچی پوست سر، اگزما یا درماتیت سبورییک (شوره) انجام دهد. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تست آلرژی
- بیوپسی
- آزمایش خون برای بررسی علل بثورات غیرمرتبط با پسوریازیس پوست سر.
این مراحل می تواند به تشخیص قطعی و ارایه بهترین گزینه های درمانی کمک زیادی کند.
آکنه پوست سر
آکنه هایی که روی پوست سر ایجاد می شود می تواند شبیه آکنه در نواحی دیگر باشد. با خرید کرم روز و شب و مصرف مداوم آن میتوانید آکنه های صورت راهم درمان کنید. ممکن است فردی برآمدگی ها، جوش های سرسفید یا جوش های سرسیاه را ایجاد کرده باشد که ممکن است خارش، درد یا حساسیت داشته باشد.
آکنه پوست سر زمانی اتفاق می افتد که منافذ یا فولیکول های مو با سلول های مرده پوست یا چربی مسدود می شوند. اگر فردی موهای چرب داشته باشد یا محصولات خاصی را به موهای خود اضافه کند، ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به آکنه پوست سر باشد.
عواملی که ممکن است به آکنه پوست سر کمک کنند عبارتند از:
- تجمع محصولات مو
- شستن نادرست یا بی اثر موها
- عرق کردن در کلاه، مقنعه یا باقالی
- تاخیر منظم بین تمرین و شستن مو
اگر آکنه پوست سر به طور مداوم ایجاد می شود، موها را با دقت بیشتری بشویید و محصولات موی ضد حساسیت را امتحان کنید. اگر مشکل ادامه پیدا کرد یا بدتر شد، برای راهنمایی خاص با یک متخصص پوست تماس بگیرید.
فولیکولیت
فولیکولیت یک عفونت شایع است که در فولیکول های مو ایجاد می شود. ممکن است شبیه آکنه به نظر برسد و باعث برآمدگی، گرد، ملتهب و خارش شود. عفونت زمانی ایجاد می شود که باکتری وارد فولیکول های آسیب دیده می شود و علت اصلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تراشیدن، کندن یا اپیلاسیون
- گذراندن زمان در یک جکوزی که به درستی تمیز نشده است.
- پوشیدن لباس های تنگ یا سر
- مصرف داروهای خاص
- افزایش وزن
برای تسکین هرگونه درد و کمک به التیام پوست، روزی سه یا چهار بار و هر بار به مدت 20 دقیقه کمپرس گرم را روی آن ناحیه قرار دهید .اگر مشکل بدتر شد یا علت آن نامشخص است، با یک متخصص پوست تماس بگیرید.
شپش سر
خارش شایع ترین علامت شپش سر است، اما برجستگی روی پوست سر نیز می تواند نشان دهنده وجود آن باشد. از شخصی بخواهید که این ناحیه را از نظر وجود تخم های سفید یا شپش های متحرک از نزدیک بررسی کند. درمان شپش سر معمولاً شامل استفاده از شامپوی دارویی و شانه کردن ناحیه برای از بین بردن و حذف حشرات و تخم های آنها است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "برجستگی قرمز روی پوست سر" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "برجستگی قرمز روی پوست سر"، کلیک کنید.