دکترین موفق در کشتی، تکواندو و وزنه‌برداری/ کار دست کاردونه!

سعید آقایی: اتفاقات رخ داده در شش ماهه اخیر در ورزش ایران آینه نمای تمام قدی از یک دکترین امتحان پس داده در ورزش بود. اینکه ورزش را به اهلش باید سپرد و باید از یک فرمول امتحان پس داده استفاده کرد. 3 رشته ورزشی اصلی ایران در 6 ماه اخیر نتایجی بس درخشان گرفته اند و عملکرد جالب توجه داشته اند. 3 رشته ای که بار اصلی ورزش ایران در المپیک و بازیهای آسیایی را بر دوش می کشند. کشتی، تکواندو و وزنه برداری 3 رشته ای بوده اند که در 6 ماه اخیر کرور کرور مدال برای ما به جیب زده اند.

ابتدا در بازی‌های المپیک بود که کاروان ایران با 12 مدال شیرین رسما به کار خود پایان داد. 3 طلا، 6 نقره و 3 برنز محصول مدال های ایران در پاریس بود. از این تعداد مدال یک طلا در تکواندو و 2 طلا در کشتی فرنگی بدست آمد؛ 2 نقره در تکواندو، یک نقره در کشتی فرنگی و 3 نقره در کشتی آزاد حاصل شد و یک برنز در تکواندو و 2 برنز در کشتی آزاد و فرنگی به ایران رسید.

دکترین موفق در کشتی، تکواندو و وزنه‌برداری/کار دست کاردونه!

تاریخسازی کشتی و تکواندو

کشتی و تکواندو در یک اتفاق تاریخی و جذاب در پاریس درخششی مافوق تصور داشتند تا ورزش ایران دومین نتیجه عالی ادوار تاریخ خود در المپیک را دشت کند. تکواندو با 4 نماینده 4 مدال شکار کرد و رکورد خارق العاده 100 درصدی را برجای گذاشت. کشتی نیز با 11+1 نماینده 8 مدال گرفت و رکورد هیجان انگیز 75 درصدی را ثبت کرد. آنچه نشان می دهد که این دو رشته ورزشی و مدال آور ایران براستی شاهکار کرده اند. درباره عملکرد درخشان این رشته می توان دلایل متعددی را ردیف کرد و عوامل بسیاری را برشمرد اما بی تردید یکی از مهمترین و شاید مهمترین دلیل در توفیق این دو رشته مدیریت بوده. دو مدیر کارکشته و کهنه کار از جنس این دو رشته که هر دو المپین بوده اند و هر دو مدال المپیک را به سینه زده اند، در تکواندو و کشتی به گونه ای عمل کردند که باز هم ثابت شود کار را باید به کاردان سپرد. حضور مدیری از جنس ورزش که خود آن رشته را در بالاترین سطح و با بهترین کیفیت تجربه کرده و موفقیت های ریز و درشتی را کسب کرده باشد، یک نسخه عالی و شفابخش برای تضمین موفقیت آن رشته است. مدیری که چالش های رشته خود را با گوشت و پوست و استخوان خود لمس کرده باشد و ورای تجربیات گرانبها، به آن رشته عرق و تعصب داشته باشد، یک انتخاب ایده آل و اصلح برای فدراسیون های ورزشی است.

دکترین موفق در کشتی، تکواندو و وزنه‌برداری/کار دست کاردونه!

ادامه راه با وزنه برداری

چند ماه بعد از المپیک نوبت به وزنه برداری رسید. رشته ای که در المپیک نتوانست انتظارات را برآورده کند اما در رقابتهای جهانی بحرین با یک پوست اندازی جالب توجه با مشتی جوان تازه از گرد راه رسیده در بحرین توانست جبران مافات کند و خوش بدرخشد.

برای تیم ملی ایران در این رقابت‌ها علی عالی‌پور (برنز دوضرب و برنز مجموع دسته ۹۶ کیلوگرم)، مهدی کرمی (برنز یکضرب و برنز مجموع دسته ۱۰۹ کیلوگرم) و علیرضا یوسفی (طلای دوضرب و برنز مجموع) و علی داوودی (برنز یکضرب، نقره دوضرب و نقره مجموع) موفق به کسب مدال مجموع شدند و علیرضا معینی هم در وزن ۹۶ کیلوگرم (نقره یکضرب) مدال تک حرکت را به دست آوردند. در پایان این رقابتها در این دوره از رقابت‌ها چین با ۵۶۳ امتیاز قهرمان جهان شد، ایران با ۵۴۷ امتیاز جام نایب قهرمانی را به دست آورد و کره شمالی با ۴۹۵ امتیاز در رده سوم رده بندی تیمی ایستاد.

دکترین موفق در کشتی، تکواندو و وزنه‌برداری/کار دست کاردونه!

یک انتخاب درست

از نکات قابل توجه تیم ملی در جهانی بحرین این بود که از تیم ۱۰ نفره مردان، نیمی از نفرات (۵ وزنه‌بردار) روی سکوی جهانی ایستادند و موفق به کسب مدال جهانی شدند. تا پیش از این فقط یک بار تعداد مدال آوران تیم ملی وزنه‌برداری در یک‌دوره از مسابقات جهانی، بیش از ۴ نفر بود و امسال برای دومین بار این اتفاق را شاهد بودیم.

همچنین تیم ملی با هدایت نواب نصیرشلال، با میانگین سنی ۲۲ سال و ۱۰ ماه، تبدیل شد به جوان ترین تیم تاریخ وزنه‌برداری ایران که در مسابقات جهانی روی سکوی نایب قهرمانی ایستاد.

در این موفقیت نقش نواب نصیرشلال از همه پررنگ تر است. مربی جوانی که در فاصله یک سال کمتر مانده به المپیک هدایت ملی پوشان را بر عهده گرفت و بعد از ناکامی در المپیک پاریس اعلام کرد که ویرانه ای را تحویل گرفته و برای آواربرداری از آن باید برنامه ریزی داشته باشد. برنامه ای که البته برای مسابقات قهرمانی جهان نواب آن را تبیین کرد و نتیجه اش را با نایب قهرمانی جهان دید.

*دارنده مدال طلای المپیک لندن ۲۲ اسفند هدایت تیم ملی  را بر عهده گرفت و بعد از یک تجربه سنگین در پاریس تیم ملی را همانطور که وعده داده بود، جوان کرد و میانگین سنی تیم‌ملی وزنه‌برداری از ۲۷ سال به ۲۲ سال رساند.

کسب طلای فوق سنگین پس از ۱۳ سال، نزدیک شدن به رکورد ۲۶۳.۵ حسین رضازاده از جمله دستاوردهای نصیرشلال در مسابقات جهانی بحرین بود. او حالا با قهرمانی در مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا در جینجو کره جنوبی و نایب قهرمانی در مسابقات قهرمانی جهان در بحرین امتحان خود را به خوبی پس داده و ثابت کرد که انتخاب درست می تواند زمینه ساز موفقیت باشد.

آنچه تکواندو و کشتی در المپیک و وزنه برداری در رقابتهای جهانی رقم زدند، این دکترین قدیمی و امتحان پس داده را دوباره یادآوری می کند که باید ورزش را به اهلش سپرد.

بیشتر بخوانید:

253 258

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دکترین موفق در کشتی، تکواندو و وزنه‌برداری/ کار دست کاردونه!" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دکترین موفق در کشتی، تکواندو و وزنه‌برداری/ کار دست کاردونه!"، کلیک کنید.