لزوم تأمین امنیت دانش آموزان در فضای مجازی/ ارائه راه‌های امن کردن شبکه شاد

لزوم تأمین امنیت دانش آموزان در فضای مجازی/ ارائه راه‌های امن کردن شبکه شاد

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا گفت: با انجام برخی اقدامات ساده می توان امنیت دانش آموزان در فضای مجازی را تضمین کرد.

سرگرد جواد مختاررضایی در گفت‌وگو با آزیلاز در این مورد گفت: برگزاری کلاس های آنلاین یکی از مزیت های مهم فضای مجازی است. آموزش در بستر اینترنت به دو دوره قبل و بعد از بیماری کرونا تقسیم می شود. در دوران قبل از همه گیری ویروس کووید ۱۹، آموزش‌های اینترنتی به صورت برگزاری وبینار، جلسات آنلاین و حتی دانشگاه‌های مجازی برگزار می‌شد؛ اما با شیوع این بیماری، تمامی مدارس، دانشگاه‌ها و حتی سایر کلاس‌های آموزشگاهی مانند کلاس‌های زبان، ورزش و غیره نیز در فضای اینترنت برگزار شد.

وی افزود: آموزش در بستر اینترنت مزایای بسیاری دارد؛ مثلا برگزاری این کلاس‌های آموزشی غیرحضوری، هزینه بسیار کمتری دارد. همچنین هیچگونه محدودیتی در تعداد کاربران وجود ندارد. علاوه بر این بر مدیریت زمان نیز بسیار تاثیر مثبتی می گذارد.

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا ادامه داد: اما باید از این نکته نیز غافل نشد که هر چند فضای مجازی، انجام بسیاری از امور را راحت تر و کم هزینه تر کرده است؛ اما در این فضا کلاهبرداران و شیادان بسیاری نیز حضور دارند که ممکن است از اطلاعات افراد سوءاستفاده کنند.

برقراری امنیت در برنامه شاد

مختاررضایی با اشاره به آلودگی هوا گفت: اخیرا که میزان آلاینده های جوی افزایش یافته و این آلودگی هوا همانند روزهای همه گیری ویروس کرونا، باعث تعطیلی مدارس و دانشگاه ها شده است؛ مجددا برگزاری برخی کلاس های درس در فضای مجازی آغاز شده؛ بنابراین باید بر روی ایجاد امنیت در فضای مجازی مخصوصا برای دانش آموزان در شبکه شاد تأکید کرد و والدین باید دقت کنند که هر برنامه ای در فضای مجازی مانند شاد ممکن است مورد سوء استفاده مجرمین قرار گیرد.

وی با اشاره به راهکارهای حفظ امنیت در فضای مجازی برای دانش آموزان افزود: والدینی که فرزندانشان در شبکه اجتماعی «شاد» در کلاس های آنلاین شرکت می کنند؛ علاوه بر نظارت بر فعالیت آنها باید این شبکه را برای فرزندان خود امن کنند.

معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا درباره امن سازی شبکه شاد ادامه داد: یکی از راه‌های امن کردن شبکه شاد، کد احراز هویتی است که برای شما پیامک می شود. دقت کنید که این رمز نباید در اختیار هیچ کس دیگری قرار داده شود وگرنه امکان هک شدن حساب شما وجود دارد. متأسفانه در مواردی مشاهده شده که با هک کردن این برنامه، کلاهبرداران با سوءاستفاده از پروفایل افراد، اقدام به قرض گرفتن پول از سایر کاربران و انجام کلاهبرداری های وسیع تر کرده‌اند.

وی درباره اقدام مهم بعدی برای برقراری امنیت در این شبکه اجتماعی، اظهار کرد: «فعالسازی تائید دومرحله ای» یکی دیگر از اقداماتی است که برای برقراری امنیت طراحی شده است. برای این کار باید در تنظیمات این برنامه، وارد قسمت حریم خصوصی و امنیت شد و در قسمت تائید دو مرحله ای، علاوه بر رمز اولیه، گذرواژه اضافی ای نیز ایجاد کرد.

مختاررضایی خطاب به والدین دانش آموزان گفت: دقت کنید که هنگامی که برای ورود کاربر به این برنامه، کد احراز هویت برای شما ارسال می شود، هر فردی با داشتن این رمز می‌تواند وارد برنامه‌های شما شده و تلفن همراه شما را هک کند؛ اما با انتخاب گذرواژه اضافی، حتی اگر کسی این کد را داشته باشد نیز نمی‌تواند وارد برنامه شود و این مسئله امنیت شبکه اجتماعی شما را بالاتر می برد.

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا درباره اهمیت انتخاب رمز اظهار کرد: یکی از اقدامات برای ایجاد امنیت در شبکه اجتماعی، انتخاب رمز مناسب است. در انتخاب گذرواژه‌ها باید به این نکات توجه کرد؛ اولا رمز حداقل هشت کاراکتر باشد، از شماره موبایل یا نام افراد استفاده نشود، از کلمات خیلی خاص استفاده نشود، برای همه برنامه ها از یک رمز استفاده نشود، از رمزهای ترکیب عدد، حروف و علائم استفاده کرد، هر چند وقت یکبار رمزها تغییر کنند و این رمز در اختیار سایر افراد قرار نگیرد.

مختاررضایی گفت: با انجام این اقدامات و نظارت مستمر بر فعالیت دانش آموزان در شبکه‌های اجتماعی، می‌توان امنیت آنها را تضمین کرد. 

پایان خبر آزیلاز 

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "لزوم تأمین امنیت دانش آموزان در فضای مجازی/ ارائه راه‌های امن کردن شبکه شاد" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "لزوم تأمین امنیت دانش آموزان در فضای مجازی/ ارائه راه‌های امن کردن شبکه شاد"، کلیک کنید.