از شوک داریوش مهرجویی تا داغ کرمان
سال 1402 درحالی به پایان رسید که شوک آورترین حادثه جنایی آن با قتل فجیع داریوش مهرجویی و همسرش رقم خورد و تلخ ترین حادثه آن نیز جنایت تروریستی در چهارمین مراسم شهادت شهید سلیمانی در گلزاری شهدای کرمان بود. در این گزارش به برخی از مهم ترین حوادث این سال اشاره شده است.
به گزارش آزیلاز، دومین سال از سده 1400، با خبرهای خوب و بد بسیاری به پایان رسید. در این سال تعداد حریق ها و زلزله هایی که رخ داد کم نبود اما نیروهای امدادی تلاش کردند تا از حجم آسیب و خسارت به مردم کم کنند. در ادامه این گزارش مروری شده است بر مهم ترین حوادثی که وقوع آنها درسال 1402 دستکم تا چند روزی در صدر اخبار قرار داشت و افکار عمومی را تحت تاثیر خود قرار داده بود.
نوروز با زلزله، سیل و کولاک!
نوروز 1402 در چهارمین روز خود با زلزله همراه شد. در چهارمین روز از فروردین ماه، ساعت 10:30 صبح، زلزله به بزرگی 5.6 ریشتر شهرستان های خوی و سلماس را در استان آذربایجان غربی لرزاند. این زلزله 165 مصدوم داشت که از این تعداد 139 نفر به صورت سرپایی مداوا و ترخیص شدند.همچنین 26 نفر برای ادامه روند درمانی بستری شدند. در ایام پایانی نوروز، 27 استان درگیر برف و کولاک شدند و در 11 استان نیز آبگرفتگی رخ داد، در این ماه گرچه حوادثی نظیر نزاع، گروگانگیری و … را نیز داشتیم، اما حوادث طبیعی مهم ترین اخبار فروردین را به خود اختصاص داد تا احتمالا امدادگران هلال احمر، اورژانس و … به عنوان چهره های این ماه در حوزه حوادث انتخاب شوند.
در این ماه اما مرگ یک چهره مشهور حواشی را به دنبال داشت. کیومرث پوراحمد، کارگردان نامدار کشورمان در تاریخ 16 فروردین ماه در یکی از شهرهای شمالی به زندگی خود پایان داد. اطلاعیه به موقع پلیس در خصوص این حادثه از فضاسازی های احتمالی بعدی جلوگیری کرد، اما تا مدت ها مرگ کیومرث پوراحمد سوژه داغ رسانه های سینمایی و البته صفحات حوادث بود.
اردیبهشت کم حادثه و خرداد جنجالی
در اردیبهشت ماه ماجرای مربوط به زیرگرفتن یک روحانی در بلوار مرزداران تهران موجب حساسیت افکار عمومی شد و در نهایت نیز چند روز بعد از حادثه، راننده متواری توسط پلیس دستگیر شد. اردیبهشت در مجموع با کمترین حوادث سپری شد، اما خرداد با حوادث بسیاری از راه رسید که مهم ترین آن موج مسمومیت با نوشیدنی های الکلی بود. در آخرین روزهای این ماه خبر فوت و مسموم شدن چند نفر در کرج حساسیت برانگیز شد، به ویژه آنکه خیلی زود اعلام شد که دلیل این مسمومیت ها مصرف مشروبات الکی تقلبی بوده است. این موضوع تا مدت ها توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد و حتی منابع انتظامی از دستگیری چندین فروشنده مشروبات الکلی که در این مسمومیت ها نقش داشتند نیز خبر دادند. این مسمومیت باعث فوت شدن 17 نفر و مسمومیت 180 نفر شد.همچنین تعدادی از افراد نیز دچار معلولیت و نابینایی شدند. بر اساس بررسی های دادگستری، مشخص شد این الکل مسموم، از یک کارخانه شهر اشتهارد که برای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی سهمیه الکل دارند به صورت غیرقانونی تهیه شده و توسط برخی سودجویان توزیع شده بود.در این پرونده 9 نفر از تولیدکنندگان و توزیع کنندگان این مشروبات الکی مسموم در کرج دستگیر شدند.
در تاریخ 23 خرداد ماه، یکی از پله های برقی ایستگاه مترو شهید بهشتی دچار نقص فنی شد. در این حادثه بر اثر سقوط از پله برقی، 18 تهرانی مصدوم شدند که از این تعداد 9 نفر به مراکز درمانی منتقل شده و 9 تن دیگر نیز خدمات درمانی را در همان محل دریافت کردند. متاسفانه این اتفاق یک بار دیگر نیز در تهران تکرار شد.در 30 خرداد ماه نیز 4 نفر در اثر سقوط از پله برقی ایستگاه مترو امام خمینی(ره) مصدوم شدند که به مراکز درمانی منتقل شدند. این موضوع واکنش هایی را درمیان برخی از فعالان حوزه شهری و ایمنی نیز به دنبال داشت.
تابستان و اطفاء حریق با بالگرد
خبرهای بد تیرماه بسیار کم بود تا اینکه با نزدیک شدن به ایام برگزاری کنکور سراسری، انتشار و توزیع سوالات و تجهیزات تقلب در این آزمون افزایش یافت.در سیزدهم تیرماه رییس پلیس فتا فراجا از دستگیری 32 نفر از مجرمان فعال در حوزه فروش سوالات جعلی و تجهیزات تقلب کنکور فعالیت می کردند و مدیریت 80 فقره صفحه و کانال را بر عهده داشتند خبر داد و گفت: کنکور سراسری در امنیت کامل برگزار می شود، در نهایت نیز کنکور در ایمنی کامل برگزار شد.
در بیست و سوم تیرماه حریق گسترده ای در جاده دماوند رخ داد.این حریق در سه کارخانه مسقف که در مجاورت هم قرار داشتند رخ داده و هر کارخانه حدود 1500 متر مربع مساحت داشت و در واقع آتش نشانان با حریقی به وسعت 4500 متر مربع مواجه شدند. شدت این آتش سوزی به حدی بود که طی چندین نوبت و البته برای اولین بار از بالگرد آب رسان برای تخلیه آب روی محل استفاده شد و در نهایت با تمام اقدامات انجام شده شعله های آتش در این محل خاموش شد. سه روز بعد، یک فروند بالگرد اورژانس به همراه تکنسین ها و کادر پروازی در حال فرود در روستای سرآسیاب اجم از توابع بخش دیشموک در استان کهگیلویه و بویر احمد بود که دچار به اصطلاح فرود سخت و آتش سوزی شد اما خوشبختانه تمامی سرنشینان آن سالم ماندند.
مرداد و حواشی خانه دار شدن سگی به نام چستر!
به نیمه یک تابستان گرم رسیده بودیم که در هشتم مرداد ماه پلیس از دستگیری افرادی که به ماموران پلیس راهور در تهران حمله کرده بودند؛ خبر داد. اواسط تیرماه امسال، یک راکب و ترک نشین موتور سیکلت با داشتن سرعت غیرمجاز و تردد خلاف جهت بدون درحال عبور از سطح خیابان انقلاب تهران در حد فاصل میدان انقلاب تا پل کالج بودند که پس از توقف توسط ماموران پلیس راهنمایی و رانندگی مورد اعمال قانون قرار گرفتند. اما این افراد در اقدامی عجیب با قمه به سمت ماموران پلیس راهور حمله ور شده و آنان را مورد ضرب و شتم قرار داده و از محل متواری شدند که این افراد در یک عملیات پلیسی در مخفیگاه شان دستگیر و تحویل قانون شدند.
پس از آنکه در خرداد ماه امسال پله برقی های مترو در ایستگاه های شهید بهشتی و امام خمینی(ره) دو حادثه آفریدند، متاسفانه در سیزدهم مردادماه نیز، خبر دلخراشی مبنی بر قطع عضو یک دختر 9 ساله در پله برقی یک پل عابر در خیابان تختی خبر ساز شد. با حضور عوامل آتش نشانی در محل حادثه، عضو قطع شده از پله برقی جدا شد و کودک به مراکز درمانی اعزام شد. این موضوع بار دیگر ضرورت نظارت بر ایمنی پله های برقی را نشان داد.
در انتهای این ماه، ویدیویی در شبکه های اجتماعی وایرال شد که در آن یک سگ به نام چستر،صاحب یک واحد آپارتمان در محدوده پونک به نام خودش شده است. پلیس نیز به این ویدیو واکنش نشان داد و با شناسایی محل بنگاه املاک مربوطه در منطقه جنت آباد مرکزی،متصدی این بنگاه را دستگیر و واحد صنفی آن را نیز پلمب کرد. ویدیوی منتشر شده از این اقدام موجی از انتقادات و واکنش منفی افکار عمومی را درپی داشت و پلیس نیز علت مداخله خود را همین موضوع اعلام کرد.
شهریور؛ از سوختن سارقان تا کشته شدن 6 کارگر معدن
آخرین ماه تابستان 1402، با حریق در کارخانه تولید ساندویچ پنل(فوم سازی) شیراز آغاز شد که این حادثه 23 مصدوم بر جای گذاشت اما با اقدام به موقع آتش نشانی، آتش به مخزن گاز “پنتان” نرسید و از وقوع یک انفجار جلوگیری شد. همچنین در بامداد ششم شهریورماه، دو سارق با استفاده از یک دستگاه خودرو پراید در محل خط لوله انتقال نفت عسلویه به پالایشگاه نفت بندرعباس حوالیِ روستای کشار در بندر با هدف سرقت اقدام به سوراخ کردن خط لوله کرده اند که منجر به آتش سوزی شده است. در این حادثه این دو سارق بر اثر حریق جان باختند و خودرو آنان نیز در آتش سوخت.
در نیمه شهریور ماه، انفجاری در معدن زغال سنگ طزره دامغان رخ داد. طبق گزارش های اولیه، تجمیع گاز متان در داخل تونل علت وقوع انفجار بوده است. متاسفانه شش کارگر معدن در این انفجار جان خود را از دست دادند. کارفرمای این معدن، به اتهام قتل غیرعمدی ناشی از حوادث کار شش کارگر معدن، ناشی از بی احتیاطی و بی مبالاتی در حین کار در معدن طزره، محکوم به سه سال حبس تعزیری شد. همچنین دادگاه حکم تبریه متهمان ردیف دوم و سوم پرونده را صادر کرد.شرکت زغال سنگ البرز شرقی به عنوان متهم دیگر پرونده در جایگاه شخص حقوقی محکوم به پرداخت شش فقره دیه کامل مرد مسلمان در حق اولیای دم شد.
شوک بزرگ در مهرماه، قتل فجیع داریوش مهرجویی و وحیده محمدی فر
آزیلاز ماه که با آرامش آغاز شده بود، با آرامش به پایان نرسید و تاریخ بیست و دوم این ماه، میزبان شوکه کننده ترین خبر جنایی سال شد. در ساعات پایانی روز 22 مهرماه، خبر قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدی فر بر خروجی رسانه ها قرار گرفت. دختر این زوج با رسیدن به ویلای شخصی شان در زیبادشت، با جسد غرق در خون پدر و مادرش مواجه شده و با پلیس تماس گرفته بود. متاسفانه این دو نفر بر اثر ضربات متعدد چاقو به گردن و سایر اعضای بدن جان خود را از دست داده بودند. در روزهای ابتدایی برسی این پرونده، شایعات مختلفی در خصوص این قتل منتشر شد اما حدود یک هفته بعد با بازداشت باغبان خانه مهرجویی و سه همدست دیگرش، موج این شایعات و اظهارات جامعه هنری در مورد این پرونده به شدت کاهش پیدا کرد. متهمان این پرونده به قصاص و حبس های بلندمدت محکوم شده اند و البته همچنان رسیدگی به آن ادامه دارد.
آبان و آتش کمپ ترک اعتیاد
اوایل مهرماه سال جاری، «آرمیتا گراوند» دانش آموز تهرانی، هنگام عزیمت به مدرسه در ایستگاه مترو میدان شهدا دچار افت فشار و بیهوشی متاسفانه او بعد از 28 روز بستری در بخش مراقب های ویژه، در آبان ماه، درگذشت. ماجرای بیهوشی این دختر نوجوان به صورت گسترده ای منتشر شد و عده ای شایعه کردند کسی این فرد را هول داده است تا اینکه با انتشار عکس و فیلم های دوربین مداربسته مترو این شایعات تکذیب شدند.بر اساس نظریه رسمی پزشکان، آرمیتا گراوند پس از افت ناگهانی فشار خون، دچار سقوط، ضربه به مغز و به دنبال آن تشنج مداوم، کاهش اکسیژن رسانی مغزی و ادم مغزی شده بود.
آبان ماه تازه به نیمه رسیده بود که خبر یک آتش سوزی گسترده در یک کمپ ترک اعتیاد در لنگرود خبرساز شد. در بررسی ها مشخص شد یک نفر در خارج از کمپ، با پرتاب کردن مواد اشتعال زا به درون ساختمان، باعث این آتش سوزی شده است. علت این حریق اختلاف و کینه توزی یکی از بیماران سابق این کمپ با مدیران عنوان شد. متاسفانه در این آتش سوزی، 32 نفر که قصد بازگشت به زندگی را داشتند و با آرزوی ترک کردن اعتیاد در این کمپ بستری شده بودند؛ جان خود را از دست دادند و 16 نفر مصدوم شدند. مصدومان دچار سوختگی های 40 تا 60 درصد شده بودند که برای مداوای آنان تیم مخصوص تشکیل شد.
علاوه بر فردی که باعث این آتش سوزی ده بود؛ این پرونده هفت مقصر حقیقی و حقوقی دیگر نیز داشت زیرا ظرفیت این کمپ 30 نفر بود اما 49 نفر را پذیرش کرده بودند. محمد حیدری کمپ ترک اعتیاد «گام اول رهایی» لنگرود پس از تحمل دوماه از مدت زمان حبس خود، بر اثر عارضه قلبی در زندان لاهیجان درگذشت.
این ماه پرحاشیه، با خبر دستگیری پدری که فرزند شش ساله خود را مجبور می کرد تا جلوی دوربین برای جذب فالور بیشتر، به استفاده از الفاظ رکیک استفاده و تظاهر به شراب خواری کرده بود، به پایان رسید.کلیپ های تولید و منتشرشده از سوی این فرد نقض آشکار حقوق کودکان و از مصادیق بارز کودک آزاری بود، علاوه بر آن ترویج شراب خواری، نوچه پروری، به کار بردن الفاظ رکیک جنسی توسط کودکان و … نیز از سوی پدر این کودک انجام شده بود.
آذر و شهادت 11 مامور و سرباز پلیس در راسک
آذرماه 1402 اما ماه ماموران و سربازان مظلوم پلیس بود. در ساعت 2 بامداد جمعه 24 آذرماه، تعدادی از تروریست های گروه جیش الظلم، به یک کلانتری در شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان حمله کردند. همچنین برای جلوگیری از رسیدن نیروهای کمکی هم در مسیر اعزامی کمین زدند. متاسفانه در این حمله 11 نفر از کارکنان فراجا از افسران ارشد و سرباز به شهادت رسیدند و شش نفر از ماموران نیز مجروح شدند. در این حمله، تعدادی از تروریست ها نیز کشته شده و تعدادی نیز در محاصره پلیس قرار گرفته و دستگیر شدند. این حادثه تا مدت ها مورد توجه مردم قرار داشت و پلیس نیز با انجام اقدامات اطلاعات افراد کلیدی و موثر در این ماموریت تروریستی را شناسایی و بازداشت کرد.
در این ماه بازگشت یک خواننده زیرزمینی و پرحاشیه به کشور هم جنجال برانگیز شد. امیرحسین مقصودلو که در میان مردم ایران به تتلو شهرت دارد در این ماه وارد کشور شده و بلافاصله بازداشت شد. حدود یک ماه قبل از بازگشت تتلو به کشور، اخباری مبنی بر ورود پلیس ترکیه به ماجرای خانه محل زندگی او فراگیر شده بود.
دی ماه و داغ کرمان
در مراسم چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در گلزار شهدای کرمان، وقوع دو انفجار در مسیر گلزار شهدای کرمان، تلخ ترین حادثه سال را رقم زد. در این حمله که توسط دو تروریست برنامه ریزی و اجرا شده بود؛ دست کم 81 نفر اعم از نوزاد، کودک و نوجوان و بزرگسال و کهنسال به شهادت رسیدند و بیش از 150 نفر مصدوم شدند. در میان آسیب دیدگان این حمله تروریستی، نام تعدادی از ماموران پلیس و امدادگران هلال احمر نیز به چشم می خورد. تنها در یک مورد، در خانواده سلطانی، 9 نفر از اعضای این خانواده به شهادت رسیدند. بعد از این حادثه دستگاه های امنیتی از شناسایی و بازداشت شماری از افراد مرتبط با این جنایت تروریستی خبر داد.
حادثه تروریستی کرمان یکی از بزرگترین حوادث تروریستی رخ داده در کشور بود که موجی از همبستگی را علیه اقدامات تروریستی در کشورمان به دنبال داشت.
بهمن و آتش در بیمارستان گاندی
با فرارسیدن بهمن ماه بود که یکی از کارکنان وظیفه پادگان باغین در استان کرمان که در حال نگهبانی بود، ناگهان وارد آسایشگاه شده و هم خدمتی های خودرا به گلوله بست. او سپس با دو قبضه اسلحه و تعدادی خشاب متواری شد. این فرد در نهایت در یکی از شهرستان های استان کرمان(زرند) و پس از سرقت مسلحانه دو دستگاه خودرو، دستگیر شد. متاسفانه در این تیراندازی پنج نفر از سربازان وظیفه، جان خود را از دست دادند. این حادثه ضرورت توجه بیشتر به سلامت روان سربازان را بر سرزبان ها انداخت.
این ماه خبر مهم دیگری نیز داشت که می توانست به یک فاجعه ختم شود اما با اقدام به موقع ماموران آتش نشانی ختم به خیر شد. در پنجمن روز از بهمن ماه امسال بیمارستان گاندی دچار حریق شد. با اقدام به موقع آتش نشانان و دیگر نیروهای امدادی از جمله اورژانس، همه بیماران از جنین و نوزاد تا بیماران بستری در ای.سی.یو بدون هیچ مشکلی از ساختمان تخلیه شدند و خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشت اما دوباره بحث ایمنی ساختمان ها را بر سر زبان ها انداخت.
اسفند و کلاهبرداری کوروش کمپانی از 5000 نفر
آخرین ماه سال، با خبر فرار کردن مالک اصلی «کوروش کمپانی» آغاز شد. صاحب این شرکت که ادعا می کرد تنها با 20 میلیون تومان پس از چند روز، افراد را صاحب آخرین مدل تلفن همراه آیفون 50 میلیونی می کند؛ با نزدیک شدن به ایام پایان سال، به خارج از کشور فرار کرد. این پرونده بیش از 5000 مالباخته دارد و 5 نفر دیگر از مجرمان مرتبط با آن دستگیر شده اند. مدتی بعد نیز اعلان قرمز اینترپل برای مدیر کورش کمپانی صادر شد اما او هنوز دستگیر نشده است.و
جاری شدن سیلاب در استان سیستان و بلوچستان از جمله حوادث طبیعی آخرین ماه سال بود که باعث آسیب به برخی خانه و جاده ها شد. همچنین تعدادی از هموطنان در چابهار دچار آبگرفتگی منازل شدند که نیروهای امدادی به کمک آنها رفتند. آمار فوتی ها و مصدومان چهارشنبه سوری نیز مثل هر سال، از جمله خبرهای بد آخر سال هستند که در این روز بیش از سه هزار نفر مصدوم شدند و 14 نفر جان خود را از دست دادند. همچنین چند روز بعد، متاسفانه باقی مانده های یک نارنجک نیز باعث انفجار و قطع سه انگشت یک پاکبان شد.
حالا با تجربه ای از حوادث ریز و درشت وارد سالی جدید شده ایم. سالی که شاید آرزوی همه ما در آغاز این باشد که هیچ حادثه ای در هیچکجا و برای هیچکس رخ ندهد.
پایان خبر آزیلاز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از شوک داریوش مهرجویی تا داغ کرمان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از شوک داریوش مهرجویی تا داغ کرمان"، کلیک کنید.