واکاوی حمایت از مالکیت فکری ادبی و هنری
در یک پژوهش بررسی شد؛
در این گزارش آمده است که مهم ترین قانون در زمینه حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم افزار ها مربوط به سال 1379 است و در زمینه سکو (پلتفرم) ها و شبکه های اجتماعی قانون خاصی وضع نشده است و در زمینه سایر آثار علمی و هنری نیز به تکمیل و اصلاح قوانین کاملاً ملموس نیاز است.
به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آزیلاز، دفتر مطالعات حقوقی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی با عنوان «واکاوی و آسیب شناسی لایحه حمایت از مالکیت فکری ادبی و هنری؛ حقوق مادی، حقوق معنوی، تکثیر و ترجمه آثار، نرم افزار های رایانه ای، قرارداد های نشر، اقدامات گمرکی و بخش های مرتبط» اظهار می کند که لایحه حمایت از مالکیت فکری (ادبی و هنری) به منظور تدوین یک قانون جامع برای حمایت از حقوق هنرمندان و سایر فعالان حوزه علم، فرهنگ و هنر تدوین شده است تا با در نظر گرفتن حمایت های قانونی لازم از خالقان آثار علمی، فرهنگی، ادبی و هنری، موجب توسعه و رشد دانش، فناوری و فرهنگ و هنر در ابعاد مختلف شود. قوانین فعلی حوزه مالکیت ادبی و هنری، سال های متمادی است که به روزرسانی و اصلاح نشده و با تحولات موجود همخوانی ندارند.
* ضرورت اصلاح قوانین
با توجه به گذشت زمان نسبتاً طولانی از تدوین لایحه حمایت از مالکیت فکری و تقدیم آن به مجلس، بازنگری و اصلاح آن در دولت و مجلس مدنظر بوده است و به خصوص در زمینه پیشرفت ها و فناوری های نوین لایحه نیاز به بازنگری و اصلاح دارد
در این گزارش آمده است که مهم ترین قانون در زمینه حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرم افزار ها مربوط به سال 1379 است و در زمینه سکو (پلتفرم) ها و شبکه های اجتماعی قانون خاصی وضع نشده است و در زمینه سایر آثار علمی و هنری نیز به تکمیل و اصلاح قوانین کاملاً ملموس نیاز است. با توجه به گذشت زمان نسبتاً طولانی از تدوین لایحه حمایت از مالکیت فکری و تقدیم آن به مجلس، بازنگری و اصلاح آن در دولت و مجلس مدنظر بوده است و به خصوص در زمینه پیشرفت ها و فناوری های نوین لایحه نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.
* کاستی ها و ایراد های متعدد لایه مالکیت فکری
این گزارش بیان می کند که طی بررسی ها و واکاوی در لایحه حمایت از مالکیت فکری (ادبی و هنری) مشخص شد که این لایحه در زمینه های مختلف کاستی ها و ایراد های متعددی دارد و در این گزارش ضمن اشاره به برخی از این ایراد ها از جمله پیش بینی تشریفات پیچیده و غیرضروری برای تجویز ترجمه آثار، خلا و نقص در تدوین مقررات ناظر به فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و نرم افزار های رایانه ای از ایراد های مهم این لایحه به شمار می روند. ضمن اینکه در برخی از مواد این لایحه بیش از حد به جزییات پرداخته شده و بعضی مواد ذکر شده، شان آیین نامه ای و قراردادی دارند.
مرکز پژوهش های مجلس در این گزارش پیشنهاد می کند که لایحه حمایت از مالکیت فکری (ادبی و هنری) با اصلاح ایراد های مندرج در این گزارش و با تکمیل بخش های ناظر به فناوری های نوین، فعالیت های علمی، دانشگاهی، پژوهشی و نقش شبکه های اجتماعی مجدداً در دولت و مجلس پیگیری شود.
متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "واکاوی حمایت از مالکیت فکری ادبی و هنری" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "واکاوی حمایت از مالکیت فکری ادبی و هنری"، کلیک کنید.