آغاز هفته بهزیستی با شعار «نهضت حسینی، خدمت مردمی»
آزیلاز/اصفهان هفته بهزیستی از ۳۰ تیرماه با شعار «نهضت حسینی، خدمت مردمی» آغاز میشود و تا ۵ مردادماه با اجرای ۱۸ عنوان طرح ادامه دارد.
به مناسبت گرامیداشت هفته بهزیستی نشست خبری این اداره در روز پنجشنبه (۲۸ تیرماه ۱۴۰۳) با حضور مدیرکل و معاونین بهزیستی در سالن شهید رئیسی مجتمع شهدای هفتم تیر برگزار شد.
ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان، اظهار کرد: طرح تأسیس نهاد مقدس بهزیستی به دست شهید محمدعلی فیاضبخش در تیرماه ۱۳۵۹ به تصویب رسید. این سازمان متولدشده انقلاب اسلامی ایران است. به همین دلیل ۲۵ تیرماه در تقویم ما روز ملی بهزیستی به شمار میآید. البته امسال از ۳۰ تیرماه تا ۵ مردادماه تعریف شده است.
وی ادامه داد: «نهضت حسینی، خدمت مردمی» شعار هفته بهزیستی در سال ۱۴۰۳ است. اصلاح اجتماعی و ایثارگری اجتماعی در سایه این شعار برای ما اهمیت ویژه دارد. آنچه در دولت سیزدهم اتفاق افتاد به همت رئیسجمهور شهید امروز گزارش خواهم داد.
این مسئول یادآور شد: بهزیستی مجموعه و سازمانی است که در چهار حوزه توانبخشی، اجتماعی، توانمندسازی و پیشگیری فعالیت میکند. توانبخشی حوزه تخصصی و اختصاصی ماست و برای ما اولویت دارد. ۹۳هزار نفر معلول تحت پوشش داریم.
مدیرکل بهزیستی استان خاطرنشان کرد: سلامت اجتماعی مرتبط با آسیب اجتماعی است. ما اورژانس اجتماعی داریم که به منظور حل فوریتهای اجتماعی محسوب میشود. این مسئله در حوزه پیشگیری قرار میگیرد. زنان خشونتدیده، سالمندآزاری، کودکان کار و نگهداری کودکان نیز جزو دغدغههای این حوزه است. ۱۲۳ نیز شمارهتلفن آن است و در تمامی ساعات به مردم خدمت میکنند.
چاووشی گفت: پیشگیری حوزه بسیار مهم دیگری است که با مراکز مشاوره و کلینیکهای روانشناسی تعریف میشود. مراکز و کمپهای درمان ما ۷۵ هزار مرکز درمانی است. تنها مرکز زنان معتاد متجاهر نیز وابسته به این سازمان در قلعهشور فعالیت میکند.
این مدیر سپس بیان کرد: مرکز مشاوره ژنتیک دولتی واقع در پل خواجو نیز در نوع خود تنها مرکز در اصفهان است و ظرفیت بسیار مهمی به شمار میآید. این مرکز میتواند از بروز معلولیتهای مختلفی پیشگیری کند.
او افزود: حوزه تخصصی دیگر توانمندسازی و اشتغال جامعه هدف است. این حوزه به دنبال توانمندسازی با هدف استقلال و بینیازی است. اهمیت اشتغال، مسکن و کمکهزینههای تحصیلی در این قلمرو قرار میگیرد.
چاووشی به مراکز غیردولتی هم نگاه کرد و ادامه داد: دفتر امور مراکز غیردولتی نیز با تعداد هزار و ۹۰ مورد بسیار حائز اهمیت است. بازدیدهای تخصصی از این مراکز نیز اهمیت دارد. بخش مردمی هم وجود دارد. مشارکت نقدی و غیرنقدی مردم را نمیتوان نادیده گرفت.
این مسئول استان اصفهان در بهزیستی اظهار کرد: ۱۸ عنوان طرح و برنامه در هفته بهزیستی پیش رو داریم که در حوزه درمان اعتیاد، اشتغال، مسکن، کارگاههای اشتغالی ویژه معلولین، کاریابی ویژه معلولین، افتتاح مراکز مشاوره، افتتاح خانه نگهداری کودکان جزو آنهاست و تعدادشان به ۲۶۶۲ هزار مورد میرسد. حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از بخش دولتی و حدود ۸۰۰ میلیارد تومان در بخش خصوصی برای این هفته اعتبار اختصاص یافته است. گفتنی است که ۸۵ مسکن به مددجویان در همین بازه واگذار میشود.
علیرغم رشدِ ارائه خدمات همچنان کمبود داریم
او درخصوص عملکرد بهزیستی اصفهان در دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: ما ۹۳هزار معلول، ۹هزار زن، ۲هزار خانواده چندقلو و شمار بسیاری فرزند بدسرپرست و بیسرپرست تحتپوشش خود نگهداری و حمایت میکنیم. در روند پذیرش فرزندخوانده هم اقدامات مؤثری کردهایم. خانوادهها در دهه اخیر، حدود هزار و ۸۰۰ فرزند به سرپرستی گرفتهاند. بخشی از فرزندان هم به اقوامشان واگذار شدهاند.
چاووشی ادامه داد: ۳۹ خانه فرزند در سطح استان به تفکیک سن و جنسیت برای نگهداری مددجویان وجود دارد. ۳۰ کلینیک خدمات اجتماعی داریم. کمپ ماده ۱۵ داریم که خود افراد در آن برای درمان داوطلب میشوند. ۹۵ مرکز مثبت زندگی داریم که غیردولتیاند. این مراکز بهمنظور نزدیککردن خدمات به محل زندگی مددجویان ایجاد شده است.
وی سپس یادآور شد: از ۶۶ مرکز شبانهروزی مددجویی برخورداریم برای افرادی که امکان نگهداری آنها در خانه بسیار دشوار محسوب میشود. سالمندان و بیماران اعصاب و روان نیز در این حوزه قرار میگیرند. کاردرمانی هم برای گروه دیگری است که امکان بازگشت به خانواده برایشان وجود دارد. اکنون، دو مرکز پشتیبانی شغلی در اصفهان و فلاورجان وجود دارد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۰ یکی از شاخصهای مهم ما که دگرگون شد مسئله دریافت مستمری ماهانه است. مبلغ آن برای مثال از ۵۵۰ هزار تومان به یک میلیون تومان برای هر نفر رسید. رشد صددرصدی در مبلغ هم داشتهایم و تعداد افراد نیز در این قسمت افزایش یافته است. حق پرستاری نیز موضوع دیگری است. این حوزه مختص کسانی است که در خانه نگهداری میشوند. در تعداد این افراد نیز رشد ۱۷۶درصدی داشتهایم.
این مقام استان اصفهان خاطرنشان کرد: خدمت دیگر ما در حوزه وسایل کمکبخشی است که در ارائه خدمت این بخش ۳۰۰درصد رشد وجود داشته. ارائه اقلام بهداشتی هم ۲۳۰درصد نیز بالاتر رفته است. در حوزه تعداد دانشجویان و دانشآموزان تحتپوشش نیز ۳۷درصد رشد وجود دارد.
چاووشی سپس توضیح داد: ۵۱۶درصد نیز در حوزه اعتبارات تحصیلی دانشجویان و دانشآموزان رشد و ترقی داشتهایم. در حوزه غربالگری بینایی کودکان نیز ما ۹۴درصد رشد کردهایم. اینها شاخصترین ارقام در حوزه خدمات توانبخشی است. اما تمامی این گروهها مشکلات بسیاری دارند و هنوز باید خدمات گسترش یابد. بههرحال، شایسته تقدیر است که جهش داشتهایم.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان اظهار کرد: پیشگیری نیز عرصه دیگری است که در بخشهای مختلف رشد کرده است. افزایش اعتبار طرحهای پیشگیری درمجموع ۴۵۸درصد به شمار میآید. بسته حمایتی همسران معتادین زندانی، ژنتیک، طرح مانا و ماز در این حوزه است. طرحهای مانا و ماز بهترتیب مربوط به نوجوانان و زنان است که در همین دوره بهطور خاص دنبال شد.
این مقام استان اضافه کرد: در بحث مسکن نیز به اشکال مختلف ۲۰۷درصد رشد خدمات داشتهایم. اعتبار خرید، ودیعه بلاعوض، تسهیلات اشتغال و بیمه در همین دایره قرار میگیرد.
او به حوزه اجتماعی نیز نظر و بیان کرد: حوزه اجتماعی آخرین بخش است و ۲۵درصد در بخشهای مختلف آن مانند اورژانس اجتماعی، خدمات سیار اورژانس اجتماعی، ترخیص شیرخوارگاه، خانه امن رشد کردهایم. اینها کلیت اقدامات ماست. برنامههایی مانند قاصدک، پویش چرخ مهربانی، پویش آزیلاز علوی که مربوط به مهریه است و طرح همدلان مسکنساز نیز در این حوزه واقع میشود.
چاووشی درخصوص طرحهای آینده نیز گفت: برنامههایی نیز پیش رو داریم که احداث مزرعه خورشیدی با ظرفیت ۵ مگاوات، پیگیری اجرای قانون حمایت از حقوق معمولین، تقویت پایگاه خبری معلولین یا تواننگار از جمله آنهاست.
سن ترخیص مددجو به ۲۶ یا ۲۷ سال هم میرسد
نسیم نفر دهسرخی، معاون امور اجتماعی بهزیستی، در پاسخ به خبرنگار آزیلاز و درخصوص سن کنونی ترخیص مددجویان یا فرزندان مستقل، با توجه به مشکلات اقتصادی موجود و افزایش سن بلوغ اجتماعی، توضیح داد: بهطور معمول سن تعریفشده برای ترخیص فرزندان مستقل ۱۸ سال محسوب میشود. سیاست کلان سازمان این است که هرگاه کودکی به بهزیستی وارد میشود تا ۱۸سالگی به بهترین نحو فرزندپروری او صورت بگیرد. تلاش است که این فرزندان، هم در مهارتهای فردی و هم در مهارتهای شغلی و اجتماعی به تعالی و ترقی برسند.
وی ادامه داد: برخی از این افراد حق ترخیصشان را از ما میگیرند. وام اشتغال این افراد همواره دغدغه ما بوده است. ازدواجشان نیز مورد توجه است. بسیاری از دختران خانههای کودک و نوجوان ما یا بخشهای دیگر موقع استقلال ازدواج میکنند. پسران ما همزمان با استقلال به شغل هم میرسند. یعنی به جایی میرسند که بتوانند مستقل زندگی کنند و البته باز هم نظارت و همبستگی بین آنان و بهزیستی وجود دارد.
دهسرخی یادآور شد: با وجود این، بهدلیل مسائل مختلفی که وجود دارد سن ترخیص و استقلال لزوماً ۱۸سالگی نیست. در حال حاضر، حتی تا ۲۶ یا ۲۷سالگی نیز این افراد به استقلال نمیرسند و از آنها نگهداری میشود. گاهی این افراد تا پایان دوران دانشجویی در مرکز میمانند. گاهی مسائل روانی و نرسیدن فرد به همان بلوغ اجتماعی باعث میشود تا حدود ۳۰سالگی که عرض شد، نزد ما بمانند.
پایان خبر آزیلاز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آغاز هفته بهزیستی با شعار «نهضت حسینی، خدمت مردمی»" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آغاز هفته بهزیستی با شعار «نهضت حسینی، خدمت مردمی»"، کلیک کنید.