۶ ماده غذایی ایجادکننده جرم دندان

۶ ماده غذایی ایجادکننده جرم دندان

آفتاب‌‌نیوز :

پلاک‌ها با مصرف مواد غذایی چسبناک ایجاد می‌شوند و برطرف نکردن آن‌ها باعث ایجاد جرم خواهد شد. ۶ ماده غذایی نقش زیادی در ایجاد پلاک و در نهایت جرم دارند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود.

موز

موز یک میوه خمیری و چسبنده است. این حالت چسبندگی باعث تماس طولانی مدت با دندان‌ها شده و به مرور پوسیدگی ایجاد می‌کند. بهتر است بعد از مصرف موز برای پیشگیری از ایجاد جرم و پوسیدگی دهانتان را شستشو دهید.

میوه‌های خشک

میوه‌های خشکی مانند کشمش، زردآلوی خشک و انجیر حاوی قند هستند. این میوه‌ها به دندان‌ها می‌چسبند و در نتیجه باعث ایجاد پلاک و جرم می‌شوند. میوه‌های خشک به طور طبیعی حاوی قند زیادی هستند که به دندان‌ها آسیب زننده است.

نان شیرمال

شیرمال‌ها نرم و چسبنده هستند و لابه لای دندان‌ها گیر می‌کنند. در نتیجه امکان ایجاد پلاک و جرم را بالا می‌برند.

نان‌های شیرمال حاوی میزان زیادی کربوهیدرات هستند که اسید آزاد می‌کند و باکتری‌ها را تغذیه می‌کند. اگر میزان باکتری دهان بالا باشد جرم دندان نیز بیشتر می‌شود.

چیپس

برای مراقبت از دندان‌ها عادت مصرف یک پاکت چیپس در مقابل تلویزیون و یا در هر موقعیتی را ترک کنید. چیپس‌ها حاوی نشاسته و در نتیجه کربوهیدرات زیادی هستند. باکتری‌ها نیز از این ترکیبات تغذیه و اسید تولید می‌کنند که باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

نوشابه‌ها

قند غذای مورد علاقه باکتری‌های ایجاد کننده پلاک و جرم دندان است. اگر قند روی دندان‌ها بماند باکتری‌ها شروع به تولید اسید می‌کنند و خطر دمینرالیزه شدن دندان‌ها افزایش می‌یابد. نوشابه‌ها و همچنین آبمیوه‌های پاکتی میزان زیادی قند دارند و باعث ایجاد پلاک، جرم و پوسیدگی می‌شوند.

آبنبات‌ها و تنقلات

آبنبات‌ها دشمن دندان‌ها هستند. چون چسبنده بوده و از طرف دیگر حاوی قند هستند. در نتیجه باعث ایجاد پلاک می‌شوند و غذای مورد نیاز باکتری‌ها محسوب می‌شوند. هر چه میزان باکتری دهان بیشتر شود دندان‌ها آسیب پذیرتر خواهند شد. به همین دلیل مصرف این تنقلات برای کودکان و همچنین بزرگسالان توصیه نمی‌شود.

بعد از مصرف چه باید کرد؟

عدم مصرف موز یا میوه‌های خشک توصیه نمی‌شود. بهتر است بعد از مصرف آن‌ها دندان‌ها را مسواک بزنید و یا یک لیوان آب بخورید تا باقیمانده مواد غذایی را بشوید. برای خوردن نوشیدنی‌های شیرین از نی استفاده کنید تا تماس آن‌ها با دندان‌ها به حداقل برسد. توصیه می‌کنیم بعد از مصرف مواد غذایی دهان خود را شستشو دهید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۶ ماده غذایی ایجادکننده جرم دندان" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۶ ماده غذایی ایجادکننده جرم دندان"، کلیک کنید.