کمبود دستگاه‌های سنجش تراکم استخوان / پوکی استخوان در بیش از ۶۰ درصد زنان بالای ۶۵ سال

کمبود دستگاه‌های سنجش تراکم استخوان / پوکی استخوان در بیش از ۶۰ درصد زنان بالای ۶۵ سال

معاون بهداشت وزارت بهداشت، رفع کمبود زیرساخت‌های تشخیصی و درمانی در حوزه سلامت استخوان از جمله دستگاه‌های سنجش تراکم استخوان را معضلی جدی دانست و گفت: در کشور ما به ازای هر یک میلیون نفر تنها هفت دستگاه سنجش تراکم استخوان وجود دارد، در حالی که این رقم در اروپا ۱۶ و در برخی کشورها مانند ژاپن بالاتر هم هست.

به گزارش آزیلاز، دکتر علیرضا رئیسی در سمینار تازه‌های استئوپروز، همچنین به توزیع نامناسب این دستگاه‌ها در بخش دولتی و خصوصی اشاره کرد و بر ضرورت سیاست‌گذاری موثر در این زمینه تاکید کرد.

وی به موفقیت کلینیک‌های پیشگیری از شکستگی ثانویه در کشور اشاره و ابراز امیدواری کرد که با همکاری موثری که بین پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و بنیاد بین‌المللی پوکی استخوان برقرار است، بتوانیم با حمایت وزارت بهداشت تعداد این درمانگاه‌ها را در کشور افزایش دهیم.

رئیسی افزایش سن ابتلا به دیابت نوع ۲ در ایران را نگران کننده خواند و افزود: به توجه به اینکه جمعیت کشور رو به سالمندی می‌رود باید برنامه ریزی ها طوری انجام شود که جمعیت سالمند سالم داشته باشیم و نه سربار که این در بردارنده توجه به این مهم است که بیماری‌های غیر واگیر باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرند.

رئیسی تاکید کرد: در تلاشیم تا کمیته ملی پیشگیری  و کنترل بیماری‌های غیرواگیر را که در چند سال اخیر تضعیف شده بود را دوباره احیا  کنیم و امیدواریم با بازگشت اساتیدی که دانش و تجربه لازم را در این زمینه دارند به پیکره دانشگاه‌ها این مهم دوباره اجرایی شود.

در ادامه دکتر سیدرضا رئیس کرمی – سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم با تاکید بر اهمیت افزایش سطح سواد سلامت در جامعه با ابراز امیدواری نسبت به مردمی شدن همایش‌هایی از این دست، بر نقش مهم چنین رویدادهایی در ارتقای سلامت جامعه تاکید کرد.

وی با اشاره به تغییرات اخیر در مدیریت پژوهشگاه، از زحمات دکتر استوار قدردانی کرد و انتقال ایشان به نمایندگی سازمان بهداشت جهانی را فرصتی ارزشمند برای گسترش همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه دانست.

رئیس دانشگاه همچنین از دکتر باقر لاریجانی، که مجدداً مسئولیت پژوهشگاه را بر عهده گرفته‌ و به عنوان بنیان‌گذار پژوهشگاه، تجربه‌ای ارزشمند را در این حوزه دارا هستند، تشکر و ابراز امیدواری کرد که با حضور وی، شاهد افزایش کیفیت خدمات پژوهشی و تاثیرگذاری آن بر زندگی مردم باشیم.

در بخش دیگری از این مراسم، دکتر باقر لاریجانی – رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم نیز استئوپروز را به عنوان پدیده‌ای خاموش و بیماری مزمن توصیف کرد که می‌تواند افراد سالمند را با چالش‌هایی متفاوت و پیچیده رو به رو سازد.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین این چالش‌ها، رخدادهای شکستگی ناشی از پوکی استخوان است که سلامت افراد مبتلا را بطور جدی تهدید می‌کند. بر اساس مطالعه چند مرکزی استئوپروز ایرانیان که در سال ۱۴۰۰ در کشور انجام شده است، بیش از ۶۰ درصد زنان و حدود ۳۰ درصد مردان ۶۵ ساله و بالاتر مبتلا به پوکی استخوان هستند. با توجه به پیر شدن جمعیت، افزایش موارد پوکی استخوان در طی سال‌های آتی دور از انتظار نیست.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، رئیس پژوهشگاه با اشاره به نتایج مطالعه متاآنالیز که بروز بالایی از رخدادهای شکستگی را در جمعیت سالمند ایران نشان داده، افزود: شکستگی‌ها در بسیاری از موارد منجر به وابسته شدن افراد به دیگران، افت کیفیت زندگی و حتی مرگ می‌شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: توجه به این نکته حائز اهمیت است که پوکی استخوان علامت‌دار نبوده و اکثریت بیماران از بیماری خود مطلع نبوده و اقدامی برای درمان آن و پیشگیری از شکستگی انجام نمی‌دهند. این موارد موجب می‌شود تا بسیاری از بیماران در هنگام رخداد شکستگی به بیماری خود پی ببرند و مسئله اینجاست که در پاره‌ای از موارد حتی در کشورهای پیشرفته، پوکی استخوان پس از رخداد شکستگی اول نیز تشخیص داده نشده و درمان مناسب برای بیماران شروع نمی‌شود. از این رو جلوگیری از مواجهه با این چالش‌ها و تصمیم‌گیری صحیح در برابر آنها، مستلزم آگاهی بیماران و نیز حساس سازی پزشکان در خصوص این مهم است.

پایان خبر آزیلاز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کمبود دستگاه‌های سنجش تراکم استخوان / پوکی استخوان در بیش از ۶۰ درصد زنان بالای ۶۵ سال" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کمبود دستگاه‌های سنجش تراکم استخوان / پوکی استخوان در بیش از ۶۰ درصد زنان بالای ۶۵ سال"، کلیک کنید.