تیکتاک چه کرده بود که اینستا و فیسبوک نکردند؟!
اصرار و سماجت آمریکاییها برای جمعآوری بساط تیکتاک از فضای مجازی این کشور صرفاً به جهت نژاد مدیرعامل آن نشان میدهد حساسیت روی نژاد رئیسان پلتفرمهای مختلف در دنیا بیدلیل نیست. هرچند هنوز هم بسیاری در ایران معتقدند حساسیتهای موجود روی امریکایی و صهیونیستی بودن رئیسان پلتفرمهای مختلف (اینستاگرام و تلگرام) بیجهت است و تندروی.
به گزارش آزیلاز، جوان نوشت: زیادهخواهی آمریکایی ۱۵۰ میلیون کاربر این کشور را از تیکتاک محروم کرد. ماهها زمان برد تا تکلیف دادگاه تیکتاک مشخص شود، اما سرانجام این شرکت به دلیل آنکه نتوانست به صفر تا صد خواستههای نامعقول آمریکاییها تن دهد، ناچار به جمع کردن بساطش از این کشور شد!
هیچ تفاوت قابل توجهی نمیتوان بین تیکتاک با اینستاگرام، فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی یافت. بررسیهای اجمالی ثابت میکند آسیبهای احتمالی اینستاگرام و فیسبوک میتواند حتی به مراتب بیشتر از تیکتاک باشد. با وجود این، هضم تیکتاک برای آمریکاییها آنقدر سنگین بود که در آخر بالا آوردنش! اما نه به دلیل آسیبهای اجتماعی، فقط به دلیل نژاد مدیرعامل آن، همین و بس. یعنی اگر «شوزیچو» چینی نبود، امروز کاربران آمریکایی برای ادامه حضورشان در تیکتاک ناچار نبودند کاسه چه کنم چه کنم دست بگیرند. تیکتاک به هیچ یک از خواستههای نامعقول آمریکاییها نه نگفت. این شرکت تحت هر شرایطی سعی داشت ۱۵۰ میلیون کاربر تیکتاک را حفظ کند، اما خواستههای آمریکاییها فراتر از آن چیزی بود که بشود برآورده کرد. مدیرعامل تیکتاک ماهها مورد بازجویی قرار گرفت و بارها شرایط را به گونهای که آمریکاییها میخواستند تغییر داد. برنامهها به طور مکرر دستخوش تغییرات و طبق سلیقه آمریکاییها مرتب شدند با این امید که تیکتاک بتواند همچنان به کار خود در فضای مجازی آمریکا به مانند سایر کشورها ادامه دهد. اما مسئله اصلی هیچ یک از دلایلی نبود که طی ماهها قبل مطرح شده بود. در واقع مسئله نژاد مالک تیکتاک بود که این یک دیگر قابل تغییر نبود. به همین دلیل یا باید صفر تا صد ارتباط خود با شرکت مادر خود در چین را قطع میکرد یا به حضورش در آمریکا و شنیدن بهانههای نهادهای گوناگون این کشور پایان میداد. شاید اگر قطع کردن ارتباط با شرکت مادر شدنی بود «شو زی چو» همچنان به چانهزنی با آمریکاییها ادامه میداد، اما این مورد هم درست به مانند نژاد مالک تیکتاک دیگر قابل تغییر نبود. در واقع «شو زی چو» دیگر چارهای جز رفتن از آمریکا نداشت وقتی آنها هیچ راه انتخاب دیگری پیش پای او نگذاشته بودند. نگاه خصمانه آمریکا که بدون شک در این خصوص فقط به منافع شخصی خود میاندیشد، به قدری جدی است که تیکتاک نه فیلتر، بلکه قرار است به طور کلی بساطش در این کشور جمع شود، به گونهای که کاربران حتی نمیتوانند آن را در گوگل پلی و اپ استور نیز مشاهده کنند و همین فردا بساط تیکتاک برای همیشه از آمریکا برچیده خواهد شد. تا بار دیگر دروغ ارتباطات آزاد در آمریکا به تصویر کشیده شود.
حساسیت آمریکا حتی به احتمالات!
از فردا استفاده از پلتفرم تیکتاک در آمریکا ممنوع میشود. تا جایی که دیگر بانکهای نرمافزاری، چون گوگل پلی و اپ استور این شبکه اجتماعی را حذف خواهند کرد. این مسئله باعث میشود که کندی سرعت و ایرادات نرم افزاری رخ بدهد و در نهایت کاربران آمریکایی قید استفاده از تیکتاک را بزنند. محمد لسانی، مدرس و مروج سواد رسانهای در این خصوص به «جوان» میگوید «همه چیز از یک کارزار حقوقی علیه تیکتاک شروع شد، کارزاری که به راه افتاد و سیاستگذاران در جلسات استماع کنگره آمریکا نسبت به وابستگی تیکتاک به شرکت مادر خودش در چین اتهاماتی را مطرح کردند. در نهایت نیز گفته شد که اگر تیکتاک میخواهد به کار خود در آمریکا ادامه دهد، باید وابستگی به شرکت مادر خودش (شرکت بایت دنس) را عملاً از بین ببرد و کاملاً یک شرکت آمریکایی ثبت شده بدون هیچ ارتباطی با خارج از مرزهای آمریکا باشد. بدون شک مدیرعامل تیکتاک با قبول این خواسته باید یک بازطراحی ساختاری انجام میداد. کاری که نشدنی نبود، اما از لحاظ حقوقی به شدت سخت و زمانبر بود. به همین دلیل احتمالاً شرکت تیکتاک تصمیم بگیرد که این جدال را در عرصه فناوری ادامه ندهد».
اما تفاوت تیکتاک با فیسبوک و اینستاگرام چیست که چنین مشکلاتی برایشان ایجاد نشده است؟ لسانی در پاسخ به این سؤال میگوید «تاکنون هیچ کارزار مؤثر از یک طرف سیاسی و از طرف دیگر حقوقی، علیه موجودیت این شبکههای اجتماعی وجود نداشته و عموماً مواردی که مطرح شده، در حد جریمه (برای تخلفات جزیی) رخ داده است».
او اظهار میدارد «شرکت تیکتاک تا پیش از این به خواستههای مطرح شده نهادهای آمریکایی تن میداد، حتی آن شرکت پروژه تگزاس را قبول کرد، پروژهای که در آن شرکتی در آمریکا با کارکنان آمریکایی راهاندازی میشد و همه اطلاعات کاربران آمریکایی تیکتاک در آنجا قرار میگرفت. اما نکته این بود که قانونگذاران آمریکایی مالکیت و مدیریت غیرآمریکایی آن را تاب نیاورند. آنها میگفتند که در ساختار پروژه تگزاس به دلیل آنکه مالک شرکت مادر (بایت دنس) یک شرکت غیرآمریکایی است، پس امکان درز اطلاعات کاربران آمریکایی وجود دارد. این نشان میدهد که آنها حتی به احتمالات هم حساس هستند».
اهمیت نظارت بر فضای مجازی
اصرار و سماجت آمریکاییها برای جمعآوری بساط تیکتاک از فضای مجازی این کشور صرفاً به جهت نژاد مدیرعامل آن نشان میدهد حساسیت روی نژاد رئیسان پلتفرمهای مختلف در دنیا بیدلیل نیست. هرچند هنوز هم بسیاری در ایران معتقدند حساسیتهای موجود روی آمریکایی و صهیونیستی بودن رئیسان پلتفرمهای مختلف (اینستاگرام و تلگرام) بیجهت است و تندروی. اما سرانجام تیکتاک نشان میدهد این حساسیتها نه به جهت تندرو بودن افکار مسئولان که به دلیل افزایش امنیت در فضای مجازی است. بدون شک این اتفاق رخ داده میتواند حساسیتها بابت ایجاد امنیت جهت کاهش آسیبهای اجتماعی را افزایش دهد.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در آزیلاز به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
پایان خبر آزیلاز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تیکتاک چه کرده بود که اینستا و فیسبوک نکردند؟!" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تیکتاک چه کرده بود که اینستا و فیسبوک نکردند؟!"، کلیک کنید.