آداب عجیب غذا خوردن

آیا می دانستید که در برخی کشورها باقی گذاشتن مقداری غذا در بشقاب نشانه ادب است در حالی که در جاهای دیگر این کار بی احترامی تلقی می شود؟ آداب غذا خوردن فراتر از صرفاً بلعیدن غذا مجموعه ای از قوانین نانوشته است که در فرهنگ های مختلف معانی متفاوتی دارند. این آداب ریشه در تاریخ باورها و ارزش های هر جامعه دارند و می توانند به اندازه خود غذا جالب و متنوع باشند. درک این تفاوت ها به ویژه هنگام سفر به کشورهای دیگر یا تعامل با افراد از فرهنگ های مختلف اهمیت ویژه ای پیدا می کند. رعایت این آداب نه تنها نشان دهنده احترام به میزبان و فرهنگ اوست بلکه می تواند از بروز سوءتفاهم ها و موقعیت های ناخوشایند نیز جلوگیری کند. از ممنوعیت استفاده از دست چپ در فیلیپین گرفته تا لزوم هورت کشیدن در ژاپن دنیای آداب غذا خوردن پر از شگفتی ها و ظرافت هایی است که می تواند دیدگاه ما را نسبت به این عمل روزمره دگرگون کند. در این مقاله به بررسی تعدادی از عجیب ترین و جالب ترین آداب غذا خوردن در سراسر جهان خواهیم پرداخت و تلاش خواهیم کرد تا ریشه و اهمیت این رسوم را درک کنیم.

آداب عجیب غذا خوردن

عجیب ترین عادت هایی که مردم دنیا در هنگام غذا خوردن دارند

عادت های غذایی در سراسر جهان بسیار متنوع اند و گاهی اوقات رفتارهایی که در یک فرهنگ کاملاً عادی تلقی می شوند در فرهنگ دیگر ممکن است عجیب یا حتی توهین آمیز به نظر برسند. این تفاوت ها نه تنها در نوع غذاها بلکه در نحوه سرو و میل کردن آن ها نیز مشهود است. برای مثال در برخی از کشورهای آسیایی استفاده از چاپستیک (چوب غذاخوری) آداب خاص خود را دارد و نباید آن ها را به صورت عمودی در ظرف برنج فرو کرد زیرا این عمل یادآور مراسم تدفین است. در حالی که در برخی کشورهای غربی استفاده از چاقو و چنگال برای خوردن تقریباً هر نوع غذایی رایج است در برخی مناطق دیگر ترجیح می دهند غذا را با دست بخورند. حتی نحوه نشستن و قرار گرفتن در کنار میز غذا نیز می تواند در فرهنگ های مختلف معانی متفاوتی داشته باشد. به طور کلی آگاهی از این عادت های عجیب و غریب می تواند به ما کمک کند تا در سفرهای خارجی یا تعاملات بین المللی با احترام و درک بیشتری رفتار کنیم.

آداب غذا خوردن در کشورهای مختلف

آداب غذا خوردن در کشورهای مختلف بازتابی از فرهنگ تاریخ و ارزش های آن جوامع است. این آداب نه تنها نحوه صحیح غذا خوردن را تعیین می کنند بلکه می توانند نشان دهنده احترام به میزبان قدردانی از غذا و حفظ روابط اجتماعی باشند. درک این آداب به ویژه هنگام سفر به کشورهای دیگر اهمیت ویژه ای پیدا می کند زیرا عدم رعایت آن ها می تواند باعث سوءتفاهم و ناراحتی شود. برای مثال در برخی کشورها تعارف کردن غذا به دیگران و امتناع از اولین پیشنهاد نشانه ادب است در حالی که در کشورهای دیگر پذیرفتن فوری غذا نشانه قدردانی و اشتیاق است. حتی نحوه استفاده از وسایل غذاخوری مانند قاشق چنگال و چاپستیک نیز در فرهنگ های مختلف قوانین و آداب خاص خود را دارد. در ادامه به بررسی برخی از جالب ترین و عجیب ترین آداب غذا خوردن در کشورهای مختلف می پردازیم.

چین مقداری از غذای خود را باقی بگذارید

در چین برخلاف بسیاری از فرهنگ های دیگر تمام کردن بشقاب غذا نه تنها نشانه قدردانی نیست بلکه می تواند نشان دهنده کم بودن غذا برای مهمان تلقی شود. باقی گذاشتن مقدار کمی غذا در بشقاب به میزبان نشان می دهد که شما به اندازه کافی غذا خورده اید و سیر شده اید. این رسم ریشه در فرهنگ مهمان نوازی چینی دارد و به میزبان اجازه می دهد تا بدون احساس شرمساری از شما پذیرایی کند. اگر تمام غذای خود را تمام کنید ممکن است میزبان احساس کند که غذای کافی برای شما فراهم نکرده است و این می تواند باعث ناراحتی او شود. بنابراین در چین بهتر است همیشه مقدار کمی غذا در بشقاب خود باقی بگذارید تا هم ادب را رعایت کرده باشید و هم به میزبان نشان دهید که از غذای او لذت برده اید.

چین خوردن ماهی یک چالش بزرگ است

خوردن ماهی کامل در چین آداب و رسوم خاص خود را دارد که رعایت آن ها می تواند برای خارجی ها چالش برانگیز باشد. یکی از مهم ترین این آداب این است که نباید ماهی را برگردانید تا طرف دیگر آن را بخورید مگر اینکه ابتدا گوشت یک طرف آن را به طور کامل خورده باشید. این رسم ریشه در باورهای سنتی چینی دارد و برگرداندن ماهی را نشانه بدشانسی می دانند به ویژه برای ماهیگیران و کسانی که با دریا سروکار دارند. گفته می شود که این کار می تواند باعث غرق شدن قایق یا کشتی شود. همچنین نباید استخوان های ماهی را به طور مستقیم روی میز قرار دهید بلکه باید آن ها را در یک ظرف جداگانه بگذارید. علاوه بر این استفاده از چاپستیک برای خوردن ماهی نیز مهارت خاصی می طلبد و باید مراقب باشید که به استخوان ها آسیب نرسانید و گوشت ماهی را به طور کامل جدا کنید.

هند تشکر نکنید

در هند تشکر کردن از میزبان پس از صرف غذا برخلاف بسیاری از فرهنگ های دیگر چندان مرسوم نیست. هندی ها معتقدند که غذا دادن به مهمان وظیفه ای است که میزبان با کمال میل انجام می دهد و نیازی به تشکر و قدردانی نیست. در واقع تشکر کردن ممکن است این تصور را ایجاد کند که شما به میزبان لطف کرده اید و او را مدیون خود کرده اید. به جای تشکر کردن هندی ها معمولاً با تعریف از طعم غذا و ابراز لذت از صرف آن قدردانی خود را نشان می دهند. همچنین کمک کردن به میزبان در جمع کردن سفره و شستن ظرف ها می تواند نشانه قدردانی و احترام باشد. در برخی از مناطق هند پس از صرف غذا به مهمانان پان (Paan) تعارف می کنند که نوعی جویدنی با طعم تند و معطر است و به هضم غذا کمک می کند.

ژاپن هورت کشیدن مجاز است

در ژاپن هورت کشیدن هنگام خوردن نودل و سوپ نه تنها بی ادبانه نیست بلکه نشان دهنده لذت بردن از غذا و قدردانی از آشپز است. ژاپنی ها معتقدند که هورت کشیدن باعث می شود طعم غذا بهتر حس شود و همچنین به خنک شدن نودل های داغ کمک می کند. این رسم ریشه در فرهنگ غذایی ژاپن دارد و به عنوان یک رفتار طبیعی و پذیرفته شده در نظر گرفته می شود. البته هورت کشیدن نباید بیش از حد بلند و آزاردهنده باشد و باید به گونه ای انجام شود که باعث مزاحمت برای دیگران نشود. همچنین در هنگام خوردن غذاهای دیگر مانند برنج و سوشی هورت کشیدن توصیه نمی شود. به طور کلی در ژاپن مهم است که به آداب و رسوم محلی احترام بگذارید و سعی کنید رفتارهای خود را با فرهنگ میزبان هماهنگ کنید.

مصر اضافه کردن ادویه ممنوع

در مصر اضافه کردن نمک فلفل یا هر نوع ادویه دیگری به غذا قبل از چشیدن آن توهین بزرگی به آشپز تلقی می شود. مصری ها معتقدند که آشپز برای تهیه غذا زحمت زیادی کشیده و آن را با طعم خاصی آماده کرده است و اضافه کردن ادویه به این معنی است که شما به مهارت و سلیقه آشپز اعتماد ندارید و فکر می کنید که غذا به اندازه کافی خوشمزه نیست. این رسم ریشه در فرهنگ مهمان نوازی مصری دارد و به آشپز احترام می گذارد. اگر بعد از چشیدن غذا احساس کردید که نیاز به ادویه بیشتری دارید می توانید به آرامی از میزبان درخواست کنید اما بهتر است ابتدا غذا را همان طور که هست امتحان کنید. در بسیاری از رستوران های مصر ادویه ها روی میز قرار داده نمی شوند تا از بروز چنین سوءتفاهم هایی جلوگیری شود.

کره جنوبی احترام به اشخاص میانسال

در کره جنوبی احترام به بزرگترها و افراد مسن تر در تمام جنبه های زندگی از جمله غذا خوردن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از مهم ترین آداب غذا خوردن در کره این است که نباید قبل از افراد مسن تر شروع به غذا خوردن کنید. حتی اگر غذای شما آماده شده باشد باید صبر کنید تا بزرگترها شروع کنند و سپس شما نیز می توانید شروع به خوردن کنید. این رفتار نشانه احترام و ادب است و به بزرگترها نشان می دهد که شما قدردان تجربه و جایگاه آن ها هستید. همچنین هنگام غذا خوردن با افراد مسن تر باید مراقب باشید که سر و صدای زیادی ایجاد نکنید و با دهان پر صحبت نکنید. تعارف کردن غذا به بزرگترها و کمک کردن به آن ها در کشیدن غذا نیز از جمله رفتارهای مودبانه در کره جنوبی محسوب می شود.

تایلند استفاده از چنگال ممنوع

در تایلند چنگال صرفاً برای هل دادن غذا به روی قاشق استفاده می شود و نباید از آن برای فرو کردن و خوردن غذا استفاده کرد. غذای اصلی باید با قاشق خورده شود و چنگال تنها به عنوان یک وسیله کمکی در نظر گرفته می شود. این رسم ریشه در فرهنگ غذایی تایلندی دارد و به اعتقاد آن ها استفاده از قاشق باعث می شود طعم غذا بهتر حس شود. البته در برخی از رستوران های تایلندی که غذاهای غربی سرو می کنند استفاده از چنگال برای خوردن غذاهای خاص مانند استیک مجاز است. اما به طور کلی در تایلند بهتر است از قاشق برای خوردن غذاهای تایلندی استفاده کنید و چنگال را تنها برای هل دادن غذا به روی قاشق به کار ببرید. همچنین استفاده از چوب های غذاخوری (چاپستیک) در تایلند مرسوم نیست مگر در رستوران هایی که غذاهای چینی یا ژاپنی سرو می کنند.

شیلی دست ممنوع

در شیلی خوردن غذا با دست حتی غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده یا پیتزا به طور کلی بی ادبانه تلقی می شود. شیلیایی ها معتقدند که تمام غذاها باید با استفاده از چاقو و چنگال خورده شوند و استفاده از دست نشانه بی احترامی به میزبان و عدم رعایت بهداشت است. این رسم ریشه در فرهنگ اروپایی دارد و به عنوان یک رفتار مودبانه و متمدنانه در نظر گرفته می شود. حتی اگر در یک مهمانی غیررسمی شرکت کرده اید باز هم بهتر است از دست برای خوردن غذا استفاده نکنید و سعی کنید با چاقو و چنگال غذا بخورید. البته در برخی از مناطق روستایی شیلی ممکن است این قانون سختگیرانه رعایت نشود اما به طور کلی در شهرها و مناطق توریستی بهتر است از خوردن غذا با دست خودداری کنید.

بریتانیا قانون خاص چایی

در بریتانیا نوشیدن چای فراتر از یک عادت روزمره یک سنت و آیین خاص است که آداب و رسوم خاص خود را دارد. یکی از مهم ترین این آداب نحوه هم زدن چای است. چای را باید به آرامی و بدون ایجاد سر و صدا هم زد و قاشق را نباید به لبه فنجان برخورد داد. همچنین قاشق را نباید در فنجان رها کرد بلکه باید آن را روی نعلبکی قرار داد. در هنگام نوشیدن چای باید فنجان را با دو دست نگه داشت و از خم شدن زیاد به سمت فنجان خودداری کرد. همچنین نباید چای را با صدای بلند هورت کشید و باید به آرامی و با لذت آن را نوشید. در بریتانیا چای معمولاً با شیر و شکر سرو می شود و اضافه کردن لیمو به چای چندان مرسوم نیست. همچنین در هنگام صرف چای معمولاً شیرینی بیسکویت یا ساندویچ های کوچک نیز سرو می شود.

آمریکا جهت کاسه سوپ

در آمریکا نحوه صحیح خوردن سوپ آداب خاص خود را دارد. هنگام خوردن سوپ باید کاسه را کمی از خودتان دور نگه دارید و قاشق را به سمت بیرون حرکت دهید نه به سمت خودتان. این کار باعث می شود که سوپ به لباس شما نریزد و همچنین از ایجاد سر و صدا جلوگیری می کند. قاشق را نباید بیش از حد پر کنید و باید سوپ را به آرامی و بدون هورت کشیدن بخورید. اگر سوپ خیلی داغ است نباید آن را فوت کنید بلکه باید صبر کنید تا کمی خنک شود. همچنین نباید نان را در سوپ فرو کنید مگر اینکه در یک محیط غیررسمی باشید. در پایان کاسه سوپ را نباید کج کنید تا آخرین قطره های آن را بخورید بلکه باید مقداری سوپ در ته کاسه باقی بگذارید. این کار نشانه قدردانی از غذا و میزبان است.

روسیه لیسیدن چاقو ممنوع

در روسیه لیسیدن چاقو به هر دلیلی به شدت بی ادبانه و ناپسند تلقی می شود. این عمل نشانه عدم رعایت بهداشت و بی احترامی به میزبان و سایر مهمانان محسوب می شود. چاقو صرفاً برای برش دادن غذا استفاده می شود و نباید با دهان تماس داشته باشد. اگر می خواهید غذایی را که با چاقو بریده اید بخورید باید آن را با چنگال به دهان ببرید. همچنین نباید از چاقو برای هل دادن غذا به روی چنگال استفاده کنید بلکه باید از یک تکه نان یا وسیله دیگری برای این کار استفاده کنید. به طور کلی در روسیه آداب استفاده از وسایل غذاخوری بسیار مهم است و رعایت آن ها نشانه ادب و احترام است.

پرتغال وای از نمک و ادویه

در پرتغال مانند مصر اضافه کردن نمک فلفل یا هر نوع ادویه دیگری به غذا قبل از چشیدن آن توهین بزرگی به آشپز تلقی می شود. پرتغالی ها معتقدند که آشپز برای تهیه غذا زحمت زیادی کشیده و آن را با طعم خاصی آماده کرده است و اضافه کردن ادویه به این معنی است که شما به مهارت و سلیقه آشپز اعتماد ندارید و فکر می کنید که غذا به اندازه کافی خوشمزه نیست. این رسم ریشه در فرهنگ مهمان نوازی پرتغالی دارد و به آشپز احترام می گذارد. اگر بعد از چشیدن غذا احساس کردید که نیاز به ادویه بیشتری دارید می توانید به آرامی از میزبان درخواست کنید اما بهتر است ابتدا غذا را همان طور که هست امتحان کنید. در بسیاری از رستوران های پرتغال ادویه ها روی میز قرار داده نمی شوند تا از بروز چنین سوءتفاهم هایی جلوگیری شود.

آلمان نظم و انضباط حتی در غذا خوردن

در آلمان نظم و انضباط در تمام جنبه های زندگی از جمله غذا خوردن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. آلمانی ها معتقدند که غذا خوردن باید با آرامش و تمرکز انجام شود و نباید هیچ گونه بی نظمی و هرج و مرج در آن وجود داشته باشد. یکی از مهم ترین آداب غذا خوردن در آلمان این است که نباید قبل از اینکه همه سر میز حاضر شوند شروع به غذا خوردن کنید. همچنین باید صبر کنید تا میزبان شروع کند و سپس شما نیز می توانید شروع به خوردن کنید. در هنگام غذا خوردن باید مراقب باشید که سر و صدای زیادی ایجاد نکنید و با دهان پر صحبت نکنید. استفاده از وسایل غذاخوری باید به درستی انجام شود و نباید آن ها را به طور نامناسب در دست بگیرید. به طور کلی در آلمان رعایت آداب غذا خوردن نشانه ادب و احترام است.

اتیوپی وسواسی ها به اتیوپی نروند

غذا خوردن در اتیوپی تجربه ای کاملاً متفاوت و منحصر به فرد است که ممکن است برای افراد وسواسی چالش برانگیز باشد. در اتیوپی غذا معمولاً به صورت مشترک و در یک ظرف بزرگ سرو می شود و همه افراد از یک ظرف غذا می خورند. از دست برای خوردن غذا استفاده می شود و هیچ گونه قاشق چنگال یا چاقویی وجود ندارد. نان Injera که نوعی نان اسفنجی و نازک است به عنوان وسیله ای برای برداشتن غذا و خوردن آن استفاده می شود. این نان طعم ترشی دارد و به عنوان یک بشقاب خوراکی عمل می کند. در اتیوپی تعارف کردن غذا به دیگران نشانه محبت و دوستی است و باید با کمال میل آن را پذیرفت. به طور کلی غذا خوردن در اتیوپی یک تجربه اجتماعی و صمیمی است که بر پایه اشتراک و همبستگی بنا شده است.

فیلیپین دست چپ ممنوع

در فیلیپین مانند بسیاری از کشورهای آسیایی و خاورمیانه استفاده از دست چپ برای غذا خوردن به طور کلی بی ادبانه و ناپسند تلقی می شود. فیلیپینی ها معتقدند که دست چپ برای انجام امور بهداشتی و نظافت شخصی استفاده می شود و نباید با غذا تماس داشته باشد. برای غذا خوردن باید از دست راست استفاده کنید و دست چپ را در زیر میز یا روی زانو قرار دهید. اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از دست چپ هستید باید از میزبان یا سایر مهمانان عذرخواهی کنید. در برخی از مناطق فیلیپین ممکن است این قانون سختگیرانه رعایت نشود اما به طور کلی در شهرها و مناطق توریستی بهتر است از خوردن غذا با دست چپ خودداری کنید. همچنین استفاده از قاشق و چنگال در فیلیپین بسیار رایج است و می توانید به جای دست از این وسایل برای خوردن غذا استفاده کنید.

اسپانیا نانتان را در سوپ نزنید

در اسپانیا فرو کردن نان (نانتان) در سوپ به طور کلی بی ادبانه و ناپسند تلقی می شود. اسپانیایی ها معتقدند که سوپ باید به تنهایی و با قاشق خورده شود و اضافه کردن نان به آن باعث تغییر طعم و بافت سوپ می شود. اگر می خواهید نان را با سوپ بخورید باید آن را جداگانه گاز بزنید و از فرو کردن آن در سوپ خودداری کنید. این رسم ریشه در فرهنگ غذایی اسپانیایی دارد و به سوپ به عنوان یک غذای کامل و مستقل احترام می گذارد. البته در برخی از مناطق روستایی اسپانیا ممکن است این قانون سختگیرانه رعایت نشود اما به طور کلی در شهرها و مناطق توریستی بهتر است از فرو کردن نان در سوپ خودداری کنید. همچنین در برخی از رستوران های اسپانیایی ممکن است نان را به صورت جداگانه و همراه با روغن زیتون سرو کنند که می توانید آن را به عنوان پیش غذا یا همراه با سوپ میل کنید.

ایتالیا در شهر پیتزا ماکارانی را به قطعات کوچیکتر تقسیم نکنید

در ایتالیا به ویژه در شهرهای معروف به پیتزا خرد کردن ماکارونی به قطعات کوچک تر به طور کلی بی ادبانه و ناپسند تلقی می شود. ایتالیایی ها معتقدند که ماکارونی باید به صورت رشته های بلند و با استفاده از چنگال خورده شود و خرد کردن آن باعث از بین رفتن لذت خوردن ماکارونی می شود. برای خوردن ماکارونی باید چند رشته را با چنگال بپیچانید و سپس آن را به دهان ببرید. همچنین نباید از چاقو برای بریدن ماکارونی استفاده کنید مگر اینکه در یک محیط غیررسمی باشید. این رسم ریشه در فرهنگ غذایی ایتالیایی دارد و به ماکارونی به عنوان یک غذای با ارزش و مهم احترام می گذارد. البته در برخی از رستوران های ایتالیایی که غذاهای مخصوص کودکان سرو می کنند ممکن است ماکارونی را به قطعات کوچک تر خرد کنند اما به طور کلی برای بزرگسالان خرد کردن ماکارونی توصیه نمی شود.

Which countries are known for their unusual eating customs?

کشورهایی مانند چین ژاپن کره جنوبی هند مصر و تایلند به دلیل آداب و رسوم خاص و گاهی عجیب خود در هنگام غذا خوردن شناخته شده اند.

Why do people in some countries leave food on their plate?

در برخی کشورها مانند چین باقی گذاشتن مقداری غذا در بشقاب نشانه ادب و احترام به میزبان است و نشان می دهد که مهمان به اندازه کافی غذا خورده است.

Is slurping noodles acceptable in all cultures?

خیر هورت کشیدن نودل فقط در برخی فرهنگ ها مانند ژاپن قابل قبول است و در بسیاری از فرهنگ های دیگر بی ادبانه تلقی می شود.

What happens if you don’t follow local dining etiquette?

عدم رعایت آداب غذا خوردن محلی ممکن است باعث سوءتفاهم ناراحتی میزبان یا حتی توهین به فرهنگ آن کشور شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آداب عجیب غذا خوردن" هستید؟ با کلیک بر روی گردشگری و اقامتی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آداب عجیب غذا خوردن"، کلیک کنید.